РЕЦЕПТ СТАР 30 ГОДИНА - СПРЕМИТЕ ОЧАС ПОСЛА, УСПЕВА ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Кроасани, ваздушасти и мекани као из пекаре
ДОНОСИМО вам рецепт за кроасане, стар 30 година, тесто успева чак и почетницима.
Потребно:
* 200 мл воде
* 40 г свежег квасца
* 1 кашика шећера
* 1 кашичица соли
* 4 кашике уља
* 600 г брашна
* 200 г маргарина
* 1 жуманце
Припрема:
Загрејати млеко па додати квасац и шећер. Оставити да квасац надође, а у посуду ставити брашно (скоро све), па додати укисао квасац, воду, уље, и со. Умесити тесто додавајући преостало брашно, формирати облик кугле и оставити 15 минута да одстоји.
Кад то време прође, исећи тесто на 8 јуфки и сваку растањити на величину великог тањира, у круг, па на 7 јуфки нарендати маргарин и наслагати као торту, па осму ставити одозгло, на њу не стављати маргарин.
Тако сложено развити у велики круг, дебљине 3 - 5 милиметара и исећи 32 троугла.
Кроасани се могу пунити чиме год желите или оставити празни. Умотати их и мало савити, да личе на полумесец и ставити у подмазан плех, премазати жуманцетом и оставити да стоје 60 минута. Након тога, пеците кроасане у претходно загрејаној рерни на 200 степени док не порумене.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00
ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима
04. 01. 2024. у 13:45
ОМИЉЕНА ДЕСТИНАЦИЈА СРБА: Како и за колико пара да посетите ово острво
КИПАР се ове године издвојио као једна од омиљених летњих дестинација наших туриста.
17. 05. 2024. у 10:25 >> 16:55
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс
У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.
17. 05. 2024. у 17:47
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (0)