ПРЕЛАКО - ПОГАЧА МЕКАНА КАО ДУША КОЈА СЕ БРЗО ПРАВИ: Тесто се не меси, а нема ни чекања да одстоји

Novosti online

06. 01. 2024. у 19:30

ЧЕСНИЦА је погача која се прави без квасца, а наш предлог је ако је нисте умесили да испробате овај рецепт за погачу.

ПРЕЛАКО - ПОГАЧА МЕКАНА КАО ДУША КОЈА СЕ БРЗО ПРАВИ: Тесто се не меси, а нема ни чекања да одстоји

Фото Shutterstock

Прави се баш брзо, нема мешења теста и чекања да надође, несто се само помешају састојци и испече. Јогурт је чини невероватно меканом, а што је најбоље успеће вам из првог покушаја.

Потребно:

* 500 г брашна

* 1 кашичица прашка за пециво
* 1 кашичица соли
* 3 кашике уља
* 250 мл јогурта
* 150 мл киселе воде

Припрема:

У посуди помешајте јогурт, уље, киселу воду и промешајте. Додајте просејано брашно са прашком за пециво и посолите. Добро промешајте да се састојци сједине. Сипајте у округлу тепсију коју сте обложили пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око сат времена. Можете да је служите и као чесницу, само убаците пару унутра.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

КО ЈЕ РОБЕРТ ФИЦО: Човек који пркоси НАТО-у и неће да призна тзв. Косово