УШТИПАК ЛЕПИЊИЦЕ СА ШУНКОМ И СИРОМ: Припрема је крајње једноставна и требаће вам свега 10 минута

Novosti online

23. 09. 2023. у 18:26

За само 10 минута направите ове брзе уштипак лепиње које су идеалне за вечеру или доручак. Једноставан и брз рецепт за ову врсту летњих уштипака.

УШТИПАК ЛЕПИЊИЦЕ СА ШУНКОМ И СИРОМ: Припрема је крајње једноставна и требаће вам свега 10 минута

Foto: Jutjub/Printskrin/ Home Made Recipes

  • 600 мл јогурта или кефира ( може и комбинација оба)
  • 2 јаја
  • 1 кашичица соли
  • 300 г меког брашна
  • 10 г или једна кесица прашка за пециво
  • 200 г било којег тврдог сира
  • 100 - 200 г шунке, шункарице
  • перце младог лука - може и не мора
  • уље за печења

ПРИПРЕМА:

 

У једну посуду сипати кефир или јогурт, додати јаја и со па све добро умутити. Потом помешати брашно са прашком за пециво, додати у смесу са јогуртом и све добро сјединтити да не буде грудвица.

Изрендати сир, исецкати шунку и млади лук па додати. Оставити да одстоји док вам се загреје уље у тигању. Када буде добро загрејан кутлачом спуштати масу за ове лепињице.

 

Пећи док не добије фину светло браон боју, по пар минута са сваке стране зависно од јачине шпорета. Када су печене ставите их на убрус како би покупио вишак масноће. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЧУДО НЕВИЂЕНО! Тренер дао оставку на полувремену, а онда је клупски лекар преузео екипу - оно што се потом десило, запрепастило је све!