РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
Традиционална гибаница са сиром припрема се са свега неколико састојака, а ово је најлепши рецепт. Најбољи рецепт за гибаницу је онај који ћете једноставно спремити и који ће вашим непцима пружити апсолутно задовољство при сваком залогају. За традиционалану припрему ове пите потребно вам је свега неколико састојка, мало умећа и воље, те ће се пред вама наћи права гибаница којој ће ретко ко одолети!

Foto: Jutjub/Printskrin
Састојци:
- 500 г кора за гибаницу
- 350 г сира
- 3 јајета
- 100 мл јогурта
- 150 мл киселе воде
- 50 мл уља
- 1 кашика уља
- 1/2 шољице воде
Припрема:
Улупати јаја, додати сир, јогурт и уље, па све добро измешати. Додати и киселу воду. У пола шољице воде ставити 1 кашику уља, промешати. Тиме премазати прве две и последње две коре.
Тепсију обложити папиром за печење или премазати уљем.
Ставити једну кору, попрскати је мешавином воде и уља, ставити и другу кору, опет мало воде и уља. Две коре згузвати, утопити их у фил па ставити у тепсију, једну поред друге. Преко ставити кору, да јој не излазе ћошкови из тепсије. Па опет две утопљене у фил па једна преко и тако док се не утроши сав материјал. Завршити са две суве коре, премазати их мешавином воде и уља.
Пећи око 40 минута у рерни загрејаној на 200 степени. У току печења смањивати температуру (до 150 степени степени). Кад је готова оставити да се прохлади па сећи на парчиће жељене величине и служити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)