ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА, БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Овако се прави традиционална пица

Novosti online

11. 08. 2023. у 17:00

Укус је сјајан и сви обожавају овај рецепт

ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА, БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Овако се прави традиционална пица

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци

  • 1 кг брасна
  • 20 гр квасац
  • мало соли, млевена црвена паприка
  • 800 гр свињско месо
  • мало свињске масти

Припрема

Месо претходног дана исеците на коцкице, посолите , ставите млевену црвену паприку и оставите га у фризидеру.

Квасац са мало топле воде и брасна оставите да се дигне. Замесите тесто са квасцем, мало соли и топле воде, да буде средње јацине.

Оставите га да се удвоструци. Поделите тесто на 8 лоптица. Сваку мало оклагијом, мало рукама формирајте на овај нацин.

Одозго наредите месо и мало свињске масти.

Иде на пецење, на 180 Ц, не много времена, око пола сата највисе.

Мозете корицу наоколо да премазите уљем у којем сте ставили мало мљевене паприке и да је опет вратите у пецницу, на јос 5 мин.

Када је извадите завијте је у кујнску хартију, одозго је прекријте са крпом и оставите је да се одмори…

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

МУП Републике Србије издао је саопштење у коме се наводе обавезе возача електричних тротинета, а од 15. јуна моћи ће да учествују у саобраћају само под условом да имају одговарајућу налепницу.

01. 06. 2024. у 10:30

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!