"ЈЕЛА САМ ОВАЈ РУЧАК И СМРШАЛА 20 КИЛОГРАМА": Најбоља изливена пита коју сте икад пробали - заситна и здрава

Novosti online

13. 08. 2023. у 09:00

Оброк помоћу којег се килограми сами топе као од шале

ЈЕЛА САМ ОВАЈ РУЧАК И СМРШАЛА 20 КИЛОГРАМА: Најбоља изливена пита коју сте икад пробали - заситна и здрава

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 2 тиквице
  • 4 јаја
  • 200мл. јогурта
  • 30мл. уља
  • Со, бибер, оригано, куркума или кари
  • 4 кашике паленте или кукурузног брашна
  • 40 кашике пшеничног брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 2 кашике семена: сусам, лан, бундева, чиа, ким
  • 200гр. сира
  • 50гр. сира који се топи

Припрема:

Тиквице ољуштите па исецкајте ситно. Посолите их и оставите са стране. Јаја умутити, па додати јогурт, уље, паленту, пшенично брашно, прашак за пециво, сир и семенке, као и зачине. Умутите и тиквице па ставите у плех и пеците на 200 степени Целзијуса око 40 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОД ЗЕМЉОМ НАЂЕНИ АРТЕФАКТИ ИЗ ПРВОГ ВЕКА: Стручњаци параћинског Завичајног музеја започели археолошка ископавања у насељу Глождак

ПОД ЗЕМЉОМ НАЂЕНИ АРТЕФАКТИ ИЗ ПРВОГ ВЕКА: Стручњаци параћинског Завичајног музеја започели археолошка ископавања у насељу Глождак

ВЕЋ неколико дана у насељу Глождак у Параћину, на захтев инвеститора који ту гради пословни објекат, овдашњи Завичајни музеј обавља археолошка ископавања.

14. 06. 2024. у 07:00

Коментари (0)

ТО ЈЕ ТО, ДАНАС ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО! Ових десет ствари о ЕУРО 2024 треба да знате - чак и ако не пратите фудбал