КОЛАЧИ СА НАЈСЛАЂИМ ИМЕНОМ НА СВЕТУ: Медењаци, баш као што су га правиле и наше баке
Традиционални колачићи које сви воле, а имају и дебелог разглога за то.

Фото Shutterstock
Потребно је:
за тесто:
- 4 јајета
- 250 г шећера
- 6 кашика меда
- 600 г брашна
- 2 кашичице соде
- кашицица цимета
За глазуру:
- беланце
- 150 г прах шећера
- кашика сока од лимуна
- 2 кашике воде
Припрема:
Умутите јаја са шећером, медом и циметом, па замесите тесто додајући соду и брашно. Оставите да одстоји у фрижидеру два сата. Навлажите руке, па вадите комадиће теста и формирајте их у куглице величине веће маслине. Ређајте их у подмазан плех, мало размакнуте једне од других, јер ће нарасти приликом печења. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 12-15 минута, односно док не порумене. Медењаци ће бити веома мекани, али тако би и требало да буде, јер ће се мало стврднути када се охладе. Глазуру припремите на следећи начин: умутите беланце са прах шећером, додајте лимунов сок и воду, мешајте миксером све док смеса не постане потпуно хомогена. Умачите медењаке у глазуру, па их оставите да се осуше. Можете их осушити и у рерни – један сат, на температури од 80-100 степени.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Трослојна рапсодија савршеног укуса (ВИДЕО)
20. 04. 2025. у 16:00

КИНЕСКА САЛАТА: Укусна кремста пикантерија која је заситна и преукусна
22. 04. 2025. у 14:30

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)