ПЛАВИ ПЛАТИЏАН НА ТУРСКИ НАЧИН: Невероватно је укусан а брзо се припрема
Када једном будете пробали, увек ћете спремати патлиџан на овај начин.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- плави патлиџан 1 средњи
- јаја 1-2
- Презле 5 кашика
- брашна 3 кашике
- со, суви зачин, бели лук у праху и мл.бибер по укусу
- алева паприка 1 кашика
- оригано по укусу
- уље по потреби
Припрема:
Оперите патлиџан па га ољуштите. Пресеците га уздужно на пола па сваку половину ножем засеците до дршке. Ставите га затим у воду и кувате око 2-3 минута а затим га добро оцедите. У један тањир умутите јаја а у други ставите презле, брашно, со, бибер, бели лук у праху, суви зачин,оригано и алеву паприку па све добро измешајте. Сваки комад патиџана најпре уваљајте у суву смесу а затим у јаја па пржите на загрејаом уљу са обе стране док не порумене. Извадите патлиџане па их ставите на папирни убрус да упију евентуални вишак уља. Послужите са мешавином киселе павлаке, мајонеза и сенфа.
(superrecepti)
Препоручујемо

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни
11. 03. 2025. у 12:00

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)