ПЛАВИ ПЛАТИЏАН НА ТУРСКИ НАЧИН: Невероватно је укусан а брзо се припрема
Када једном будете пробали, увек ћете спремати патлиџан на овај начин.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- плави патлиџан 1 средњи
- јаја 1-2
- Презле 5 кашика
- брашна 3 кашике
- со, суви зачин, бели лук у праху и мл.бибер по укусу
- алева паприка 1 кашика
- оригано по укусу
- уље по потреби
Припрема:
Оперите патлиџан па га ољуштите. Пресеците га уздужно на пола па сваку половину ножем засеците до дршке. Ставите га затим у воду и кувате око 2-3 минута а затим га добро оцедите. У један тањир умутите јаја а у други ставите презле, брашно, со, бибер, бели лук у праху, суви зачин,оригано и алеву паприку па све добро измешајте. Сваки комад патиџана најпре уваљајте у суву смесу а затим у јаја па пржите на загрејаом уљу са обе стране док не порумене. Извадите патлиџане па их ставите на папирни убрус да упију евентуални вишак уља. Послужите са мешавином киселе павлаке, мајонеза и сенфа.
(superrecepti)
Препоручујемо

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни
11. 03. 2025. у 12:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ПОРЕКЛО ИЛИЋА - ПОД ИСТРАГОМ: Унајмљен човек из Љига, умешана и црква "Хоћу да знам ко сам и шта сам"
ФОЛК певач Мирослав Илић недавно је говорио о свом пореклу и открио због чега није желео да се о његовом животу сними филм.
24. 08. 2025. у 11:31
Коментари (0)