КОЛАЧ НАШЕГ ДЕТИЊСТВА: Рецепт за ружице са орасима које су толико укусне да их можете јести и сутрадан
Укус и мирис топлих ружица подсећа на детињство. Има нешто у том осећају безбрижности који се врати већ при првом гризу овог неодољивог колача. Оно што је још сјајније код ових ружица са орасима је то што су феноменалне и сутрадан .

Foto: Printskrin Instagram
Састојци:
За тесто:
- 200мл млаког млека
- 2 жуманца и једно цело јаје
- 250г путера собне температуре
- 100 мл уља
- 4 кашике шећера
- 8г сувог квасца
- 650-700г меког брашна ( Тип 400)
За фил:
- 250г ораха
- 2 беланца
- 3 кашике прах шећера
- 2 ванил шећера
Припрема:
Све састојке за тесто треба лепо сјединити, па додавати кашику по кашику брашна и тесто лепо умесити па га оставити да одстоји пола сата.
За то време прави се фил тако што ћемо сјединити све састојке за фил и од добијене смесе направити куглице. Затим тесто узимамо по мало и растањујемо оклагијом, када добијемо танку кружницу засечемо је на све 4 стране, у средину ставимо куглицу фила и увијемо је тестом у облику ружице. Пече се 15 минута на 200 Ц°. Пријатно!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛЕ ШТАНГЛЕ: Савршен спој кекса и ораха, класика која не излази из моде
12. 03. 2025. у 15:00

ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ТУФАХИЈЕ, БАШ КАО КОД НАШИХ БАКА: Рецепт за омиљени десерт са јабукама и орасима
07. 03. 2025. у 16:00Јована Васић

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)