РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најлепши и најједноставнији колач по рецепту наших бака

Новости онлине

22. 04. 2024. у 15:00

БРЗИНСКА посластица која се увек може јести, а идеална је након породичног ручка.

РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најлепши и најједноставнији колач по рецепту наших бака

Фото: А. М.

Састојци:

  • 8 јаја
  • 8 кашика шећера
  • 8 кашика брашна
  • 1 прашак за пециво
  • џем по жељи

Припрема:

Прво одвојте беланца од жуманаца, па затим беланца умутите у чврст снег додајући мало-помало шећер. Кад се лепо умути смањити миксер на најмању брзину и додавати једно по једно жуманце и једну по једну кашику брашна. 

Након што се направи лепа кремаста смеса сипати је у плех који сте претходно подмазали и ставили преко њега пек-папир. 

Ставити да се пече око 20 минута на 220 степени. Потом извадите и ставите преко коре влажну крпу. После око 3-4 минута намажите фил по жељи и лагано уролајте. Исеците танко крајеве, а онда сеците на комаде дебљине око 1-2 цм и служите. 

(Glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана