ПРОБАЈТЕ КУКУРУЗНЕ УШТИПКЕ ЗА КОЈЕ КАЖУ ДА СУ УКУСНИЈИ ОД ОНИХ СА ОБИЧНИМ БРАШНОМ: Неодољиво су меки, укус обара с ногу

Novosti online

23. 02. 2024. у 15:17

РЕЦЕПТ за кукурузне уштипке постао је омиљен међу домаћицама!

ПРОБАЈТЕ КУКУРУЗНЕ УШТИПКЕ ЗА КОЈЕ КАЖУ ДА СУ УКУСНИЈИ ОД ОНИХ СА ОБИЧНИМ БРАШНОМ: Неодољиво су меки, укус обара с ногу

Фото Shutterstock

Кукурузни уштипци имају посебан укус, а осим тога су и здравији. Обавезно их пре служења извадите на папирни убрус који ће упити вишак масноће.

Састојци:

* 300 г кукурузног брашна

* 2 дл воде
* 3 дл млека
* 1 јаје
* со
* бибер
* 1 главица црног или младог лука
* 1 прашак за пециво
* 2 кашике пшеничног брашна

 Сос: 

* 2 кашике павлаке

* 2 кашике мајонеза
* 2 чена белог лука

Припрема:

1. У већи суд сипати кукурузно и бело брашно и прашак за пециво. У други суд сипати млеко, воду и јаје, со и бибер по укусу и добро умутити. Ту масу додати брашну и израдити глатко тесто.

2. Очистити црни лук, исецкати га што ситније и додати у тесто.

3. Уштипке пржити на средњој ватри док не добију златну боју.

4. За сос помешати павлаку, мајонез и ситно исецкан бели лук и послужити га уз уштипке.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом