ПОСНЕ МЕКИКЕ БЕЗ КВАСЦА: Доручак као код баке - вруће пециво које Срби обожавају

Novosti online

18. 01. 2024. у 07:00

Не постоји особа која је пробала мекике а да се није одушевила овим пецивом.

ПОСНЕ МЕКИКЕ БЕЗ КВАСЦА: Доручак као код баке - вруће пециво које Срби обожавају

Foto: Jutjub/Printskrin/

Припрема је врло једноставна, само умесите тесто и испржите мекике. Могу да се једу у било које доба дана, а најбоље су за доручак или вечеру. Такође, можете да их служите са слатким или сланим намазима, а ми вам данас доносимо рецепт за посне мекике које се праве без квасаца и које ће дефинитивно успети свима. 

Састојци:

400 г брашна

1 кашичица соли
1 кашика шећера
2 кашике уља
220 мл топле воде

Рецепт за посне мекике без квасца:

У посуди помешајте просејано брашно, со, шећер, па сипајте уље и топлу воду. Умесите тесто, покријте провидном фолијом и оставите да надође неких 30 минута. Затим тесто поделите на једнаке делове и обликујте лоптице. Сваку развуците и пржите у добро загрејаном уљу.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ