ФРАНЦУСКИ КРОМПИР С ЛУКОМ: Једноставно преукусно - прави хит

Novosti online

07. 01. 2024. у 15:19

ШТА год да се нађе на свечарској трпези, кромпир ће увек скренути пажњу, а спремљен на француски начин биће прави хит.

ФРАНЦУСКИ КРОМПИР С ЛУКОМ: Једноставно преукусно - прави хит

Фото Shutterstock

Потребно:

* кромпир, 1 кг

* маслац, 100 г
* јаја, кувана, 4 комада
* будимска кобасица, 250 г
* црни лук, 1 главица
* кисела павлака, 200 мл
* пармезан, рендани, 100 г
* брашно, 1/2 кашике
* презле, 2 - 3 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* першун, 1 веза
* влашац (врста лука), по укусу (у малим количинама, као зачин)


Припрема:

- Ољуштен и обарен кромпир исеците на колутове. У подмазани суд распоредите половину кромпира, одозго поређајте колутове јаја, кобасицу самлевену у блендеру, сецкан першун и пропржен лук. Прекријте преосталим кромпиром. Измешајте павлаку, брашно, со и бибер и прелијте преко сложеног кромпира. Поспите презлама, пармезаном и грудвицама маслаца.

Пеците око 15 минута на 180 степени. Служите као главно јело уз сезонску салату.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

КАО КОМАНДАНТ специјалне извиђачке јединице, Денис Јарославски се борио у изненадној офанзиви Украјине у Харкову у јесен 2022. године, која је потиснула почетну руску инвазију све до границе.

12. 05. 2024. у 18:00

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч Северна из назива државе

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч "Северна" из назива државе

МИНИСТАРСТВО спољних послова Грчке оценило је данас да је приликом полагања заклетве председнице Северне Македоније Гордане Сиљановске Давкове која није изговорила пуно име државе, већ само реч "Македонија", дошло до флагрантног кршења Преспанског споразума од којег, како упозорава, зависе и билатерални односи Атине и Скопља.

12. 05. 2024. у 17:08

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)