НАПРАВИТЕ ПРИЛОГ КОЈИ ОБОЖАВА ЦЕО СВЕТ: Пробајте печени кромпир, најукуснији до сада
САВРШЕНО хрскава корица која "пуца", а изнутра сочан и мекан. Ово је најлакши рецепт и можете да га једете и са месом, али и рибом.

Фото Shutterstock
Печени кромпир је прилог који нико не одбија, а најчешће се служи са месом. Не додају се неки посебни састојци, а корица ће бити невероватно хрскава, док ће изнутра бити мекан и сочан. Печени кромпир ћете направити најлакше могуће, а сви ће бити одушевљени укусом.
Потребно:
* кромпир
* 100 мл уља
* 2-3 чена белог лука
* 1 кашика сецкане мирођије
Рецепт за печени кромпир са белим луком и мирођијом:
У шерпу сипајте воду и када прокључа додајте кромпир који сте исекли по жељи. Сипајте уље у тепсију и ставите у загрејану рерну на 200°C око 15-20 минута. Затим додајте процеђени кромпир, зачините по жељи, па све лепо промешајте. Пеците неких сат времена и 20 минута. На сваких пола сата окрећите кромпир. Помешајте млевени бели лук са сецканом мирођијом и мало маслиновог уља. Пет минута пред крај прелијте ароматичном смесом и наставите да печете до краја.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)