НАПРАВИТЕ ПРИЛОГ КОЈИ ОБОЖАВА ЦЕО СВЕТ: Пробајте печени кромпир, најукуснији до сада
САВРШЕНО хрскава корица која "пуца", а изнутра сочан и мекан. Ово је најлакши рецепт и можете да га једете и са месом, али и рибом.

Фото Shutterstock
Печени кромпир је прилог који нико не одбија, а најчешће се служи са месом. Не додају се неки посебни састојци, а корица ће бити невероватно хрскава, док ће изнутра бити мекан и сочан. Печени кромпир ћете направити најлакше могуће, а сви ће бити одушевљени укусом.
Потребно:
* кромпир
* 100 мл уља
* 2-3 чена белог лука
* 1 кашика сецкане мирођије
Рецепт за печени кромпир са белим луком и мирођијом:
У шерпу сипајте воду и када прокључа додајте кромпир који сте исекли по жељи. Сипајте уље у тепсију и ставите у загрејану рерну на 200°C око 15-20 минута. Затим додајте процеђени кромпир, зачините по жељи, па све лепо промешајте. Пеците неких сат времена и 20 минута. На сваких пола сата окрећите кромпир. Помешајте млевени бели лук са сецканом мирођијом и мало маслиновог уља. Пет минута пред крај прелијте ароматичном смесом и наставите да печете до краја.
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)