НАЈЛЕПША И НАЈМЕКША ПОСНА ПРОЈА: Гарантовано бољу нисте јели, а често се послужује и на славским трпезама

Novosti online

16. 08. 2023. у 07:00

ПРОВЕРЕНО најбољи рецепт за домаћу посну проју, са њом нема грешке!

НАЈЛЕПША И НАЈМЕКША ПОСНА ПРОЈА: Гарантовано бољу нисте јели, а често се послужује и на славским трпезама

Foto: Jutjub/Printskrin/Domaci kuhar

Најлепша проја за посне дане али и за све оне који не конзумирају млечне производе. Бићете одушевљени колико је укусна. Одлична је и за славски мени, можете је сервирати и у мрсној варијанти уз сиреве, пршуту и јогурт. Свакако са њом нема грешке, а уверићете се и зашто.

Мера за све је шоља од 250мл

Потребни састојци:

2 шоље кукурузног жутог брашна

1 шоља белог пшеничног брашна

375 мл обичне воде

125 мл минералне воде

1 кафена кашичица соли

1 кафена кашичица прашка за пециво

180-220 мл уља

Припрема:

У чинију сипати две шоље кукурузног брашна, затим шољу белог пшеничног брашна, мало промешати па додат једну кафену кашичицу соли и једну кафену кашичицу прашка за пециво. Све добро промешати. Затим додати једну чашу обичне воде и 180 мл уља. Сјединити све. Додати 125 мл обичне воде и исто толико киселе воде па смесу поново промешати. Идеално је да смеса не буде прегуста већ малко воденаста, без грудвица.

Користити тепсију промера отприлике 26 цм и мало је поуљити. Сипати смесу и оставити да стоји покривена обичном крпом неких 15 минута. Након тога загрејте рерну на 190 степени. Прекрити пек-папиром (не алуминијумском фолијом) и ставити у рерну. Тако прекривену проју пеците 40-45 минута. Затим скините папир и оставите да се пече док не буде потпуно готова (проверавајте чачкалицом). Кад се испече извадите је из рерне и прекријте крпом. Оставите да се потпуно охлади, а потом исеците.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!