ОВАЈ КОЛАЧ ИТАЛИЈАНКЕ ПРАВЕ МУШКАРЦУ КОЈЕГ ЖЕЛЕ ДА ЗАВЕДУ: Тороне је хрскаво задовољство без мане
Тороне (torrone) је италијански слаткиш са занимљивом прошлошћу. Италијани тврде да је то изворно њихов рецепт и да је настао давне 1441. године у част венчања Бианке Марије Висконти и Франческа Сфорза. Овај слаткиш, налик карамел бомбонама, прави је специјалитет који скоро свака италијанка зна да направи, а сви га просто обожавају.

Foto: Jutjub/Printskrin
Састојци:
- 350 г смеђег шећера
- 450 г меда
- 1 дл воде
- 1 кашика глукозе
- 2 беланаца
- око 500 г бадема, пистаћа, лешника или неких других орашастих плодова
Припрема:
У шерпицу дебљег дна помешајте мед, смеђи шећер, воду и глукозу. Кувајте на лаганијој ватри док не достигне температуру од око 140 степени.
Беланца у великој посуди умутите са прстохватом соли у чврст снег. Лагано и непрестано мешајући улијте врео карамел и сједините. Мешајте непрестано док се карамел не охлади, око 10 минута, најбоље миксером.
Када се смеса мало прохлади додајте у њу сецкане и претходно мало пропечене бадеме (или орашасте плодове по вашем избору).
Смесу од беланаца сједините са бадемима и истресите на побрашњени папир за печење. Обликујте рукама смесу у облик правоугаоника и оставите тороне да се суши преко ноћи.
Исеците на кришке и служите.
Пријатно!
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (1)