СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Од састојака које имате у кући направите сјајан оброк (ВИДЕО)
Можете служити као предјело, самостално јело или додатак уз главно јело
Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic
Бака Јелин специјалитет - Састојци:
3 јаја
50 гр суве сланине
100 гр паризера
1 веза младог лука
200-250 мл киселе воде
150 гр кукурузног брашна
мало соли
1/2 прашка за пециво
50 мл уља
Бака Јелин специјалитет - Припрема:
Пропржити на коцке суву сланину и на коцкице паризер. Извадити, па у ту масноћу убацити сецкан млад лук. Јаја умутити, додати уље, брашно са прашком за пециво.
Додати измрвљен сир оставити једну коцкицу. Убацити у пржен паризер и суву сланину (оставити за две кажике са стране).
Foto: Bakina kuhinja
На крају додати пржен лук и киселу воду и све деобро изједначити. Плех обложити пек папиром па на дно ставити остатак пржене сланине и паризера и распоредити по дну и излити тесто преко сланине. Пећи на 210 степени око сат времена. Служити топло како год вам је потребно.
Препоручујемо
КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋЕ КИСЕЛО МЛЕКО? Потребна су вам само три састојка (ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 12:00
ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 15:00
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
МНОГО ЈЕ ЛУДА, БРАТЕ, БЕЖИ! Шабан убеђивао водитеља да не жени певачицу: "Нађи неку фину!"
ПОКОЈНИ краљ народне музике, Шабан Шаулић, био је човек кога су сви обожавали, а многи и дан-данас памте његове савете и критике.
05. 11. 2025. у 10:44
Коментари (0)