УВЕК ЋЕТЕ ИМ СЕ ВРАЋАТИ: Омиљене чоколадане коцке свих домаћица (ФОТО/ВИДЕО)
ФАНТАСТИЧНА посластица идеална за уживање
Чоколадне коцке се припремају брзо и једноставно и због тога су идеално решење уколико вам долазе гости.
Чоколадне коцке - састојци:
За светли део:
2 јаја
50 гр шећера
50 мл уља
50 мл млека
1/2 прашка за пециво
За чоколадни део:
2 јаја
100 гр брашна
1/2 прашка за пециво
50 мл уља
50 мл млека
1 пуна кашика какаа
50 гр сувог грожђа (потопљено у руму)
За прелив:
сок од 3 наранџе
300 гр џема од кајсија или по жељи
Чоколадне коцке - припрема:
Прва кора
Умутити јаја са шећером, додати брашно и прашак за пециво, уље, млеко и све добро изједначити. Разлити у подмазан плех 35x25 цм. Пећи на 200 степени Ц око 20-25 мин.
Друга кора
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво и какаом просејано. Додати уље, млеко, суво грожђе и све изједначити. Пећи и овај бисквит исто као први.
Први светли бисквит прохлађен пресећи на пола. Ставити једну половину у послужавник, прелити соком, па премазати џемом.
На њега додати тамни део (њега не сећи) ,прелити соком и премазати џемом и ставити други светли део. Добро притиснути рукама. Прелити чоколадом и оставити у фрижидер пар сати.
Уживајте у врхунском укусу!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30
ГОДИНАМА ИСПРОБАН И ПРОВЕРЕН РЕЦЕПТ: Данас правимо чајне кексиће са медом (ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 21:00
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)