КАКО ДА ОЧИСТИТЕ КУВАЛО ЗА ВОДУ: Два начина - неће остати ни трунка каменца
Свакодневно га користите јер за тили час загреје воду за вашу омиљену кафу или чај, а притом не потроши много струје. Међутим, током честог коришћења, кувало за воду, или кетлер, у себи накупи каменац који би требало уклонити.

Фото Shutterstock
Међутим, током честог коришћења, кувало за воду, или кетлер, у себи накупи каменац који би требало уклонити. Да не бисте користили хемикалије и потом размишљали о томе да ли је и колико безбедно да пијете прокључалу воду из вашег електричног бокала, најбоље би било да, у борби са каменцем, прибегнете сирћету.
Можете користити било које, алкохолно, јабуково или винско и то на два начина.
Ево првог: сипајте сирће у кувало тек толико да му прекрије дно, оставите да одстоји пола сата па потом исперите водом. Ако је остало још каменца, поновите поступак, али оставите сирће да делује три сата.
За други начин потребне су вам по шоља сирћета и воде. Помешајте их, сипајте у кетлер и пустите да течност прокључа. Искључите, оставите кратко да одстоји и добро исперите хладном водом. Видећете, неће остати ни трунка каменца!

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)