КОЛИКО ДУГО ТРЕБА КУВАТИ ЈАЈА? Рецепт је много једноставнији него што мислите
ЈЕДЕ вам се ровито јаје, а када га скувате схватите да је жуманце трвдо. А када су вам потребна тврдо кувана јаја за салату, она не испадну баш онаква каква сте желели. Питате се у чему је штос.
Фото Shutterstock
Тајна је у дужини кувања. За почетак, да вам не би попуцала, у воду додајте мало соли и две-три капљице сирћета. Ако желите да меко кувано, односно ровито јаје, са готово течним жуманцетом, чим вода проври посуду склоните са рингле и оставите је поклопљеном три до пет минута, у зависности од тога колико течно желите да буде жуманце.
Потом једите јаја кашичицом, без претходног љуштења, јер ће и беланце бити мекано. Да бисте добили средње кувано јаје, оно чије је жуманце благо течно, а беланце чврсто, када вода прокључа склоните шерпу са рингле и тек након шест минута извадите јаја.
Тврдо кувана јаја направићете ако посуду оставите на рингли пет минута након што вода прокључа, али искључите шпорет. Уколико желите баш чврсто и суво жуманце, оставите јаје у посуди 10 уместо пет минута.
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају
СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.
20. 12. 2025. у 08:41
ВИДИТЕ СНИМАК - ШУТИРАЈУ ГА: Вујадин Савић нападнут у Београду - усред тржног центра (ВИДЕО)
БИВШИ фудбалер Црвене звезде наводно је нападнут у једном тржном центру у Београду.
18. 12. 2025. у 22:08
Коментари (0)