ЧАК ТРЕЋИНА ИДЕ У ИЗВОЗ: На територији Србије годишње се направи и до 150.000 тона кондиторских производа
У СРБИЈИ се годишње произведе између 120.000 и 150.000 тона кондиторских производа, попут чоколада, кекса, двопека и колача, а трећина српских слатких и сланих "деликатеса" пласира се ван граница наше земље.

Архива
Кондиторска индустрија представља здрави део прехрамбене индустрије Србије, са дугогодишњим квалитетним снабдевањем домаћег тржишта, али и константним присуством на ино-тржиштима.
- Капацитети ове гране прехрамбене индустрије су већи од домаћих потреба, а око једне трећине годишње производње иде у извоз - наводе у Привредној комори Србије. - Засада, највеће извозно тржиште су и даље републике бивше СФРЈ.
Производња кондиторских производа креће се од 120.000 до 150.000 тона годишње. У првих девет месеци 2020. године производња сланог пецива (крекери, слани штапићи, переце) већа је за 12,5 одсто, производа од чоколаде за 18,8 одсто, крем-производа 22,2 процента, а бомбона нешто више од један одсто у односу на исти период прошле године. Сектор производње бисквита и чоколада бележи пад од 21,4 и 1,4 одсто, у првих девет месеци 2020.
Препоручујемо

ПРАЛИНЕ ЗА НАЈПРОБИРЉИВИЈА НЕПЦА: Фестивал чоколаде од 10 до 22 часа у "Дорћол плацу"
25. 10. 2020. у 06:35

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

ИНЦЕСТ УНИШТИО ПОРОДИЦУ: Глумици брат крстио ћерку, а она га завела и родила му сина
СЛАВНА глумица Грета Скаки у једном моменту је била тема свих медија, након што је обелодалила да је у романси са својим братом од тетке Карлом Монтегацом. Ова романса разорила је њену породицу, а њих двоје су се у једном моменту чак и заклели на вечну љубав.
21. 06. 2025. у 10:39
Коментари (0)