OTVORENA VRATA ZA SARADNJU SA NAJUSPEŠNIJIM IT KOMPANIJAMA: Odsek za softversko inženjerstvo ETF-a obeležava 20 godina

Lj.B.

08. 05. 2024. u 11:58

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu organizuje svečani događaj povodom jubileja 20 godina od osnivanja Odseka za softversko inženjerstvo i uspostavljanja saradnje akademije, nauke i industrije u ovom domenu.

ОТВОРЕНА ВРАТА ЗА САРАДЊУ СА НАЈУСПЕШНИЈИМ ИТ КОМПАНИЈАМА: Одсек за софтверско инжењерство ЕТФ-а обележава 20 година

Foto: Shutterstock

Tim povodom će u subotu u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu biti održan skup na kome će biti uručena priznanja nekim od najboljih IT kompanija u Srbiji, partnerima Elektrotehničkog fakulteta, koji su učestvovali u razvoju Odseka za softversko inženjerstvo, pomogli u opremanju laboratorija i učionica i obezbeđivali stipendije i praksu za studente ovog fakulteta. Kroz ovaj smer, Elektrotehnički fakultet je pružio široko i praktično znanje studentima i otvorio vrata diplomcima za saradnju sa nekim od najuspešnih IT kompanija u Srbiji, ali i u svetu.

Posetioci će ovom prilikom moći da čuju više o modernim predmetima i temama kojima se bave mladi softverski inženjeri, poput veštačke inteligencije, kao i o naučnim i komercijalnim projektima koji se realizuju u saradnji sa privredom.

Tokom trajanja događaja, prisutnima će se obratiti rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Gvozdić, šef Odseka za softversko inženjerstvo prof. dr Boško Nikolić i prof. dr Jelica Protić, šef Katedre za računarsku tehniku i informatiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)