KRAJ NAJLUĐE SEZONE! Premijer liga dobila šampiona posle drame u poslednjem kolu (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

19. 05. 2024. u 19:00

OKONČANA je veoma intersantna sezona u Premijer ligi. Poslednje kolo bilo je veoma dramatično, a na kraju je prvi kroz cilj prošao Mančester siti.

КРАЈ НАЈЛУЂЕ СЕЗОНЕ! Премијер лига добила шампиона после драме у последњем колу (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

"Građani" su bili najkonstantniji i pobeđivali su kada je bilo najpotrebnije, te im je to donelo četvrtu uzastopnu titulu u Engleskoj.

Izabranici Pepa Gvardiole su u 38. kolu na "Etihadu" savladai Vest Hem sa 3:1 i tako pobegli Arsenalu dva boda. "Tobdžije" su pobedile Everton na "Emirejtsu" - 2:1.

Sitiju je samo 79 sekundi bilo dovoljno da dođe do prednosti protiv "čekićara". Fil Foden je postigao sjajan gol, šutirao je sa nekih 17 metara i pogodio gornji ugao gola gostiju.

Isti igrač je duplirao vođstvo u 18. minutu. Odlično je pratio tok akcije i dodavanje Džeremija Dokua udarcem iz prve poslao loptu iza leđa Alfonsa Areole.

Vest Hem je pred odlazak na odmor, tačnije u 42. minutu uspeo da smanji rezultat. Mohamed Kudus je postigao fantastičan gol - makazicama.

Siti je nastavio da napada i u drugom poluvremenu. Takav pristup se isplatio "građanima" pošto su preko Rodrija u 59. minutu povisili na 3:1.

Mogla je završnica da bude dramatična jer je Tomaš Souček postigao gol u 88. minutu, ali je on na kraju poništen zbog očiglednog igranja rukom češkog reprezentativca.

To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice, nakon kojeg je tim Pepa Gvardiole došao do 10. titule šampiona Premijer lige.

Arsenal se nadao da bi Siti mogao da se oklizne i tako pobedom dođe do trofeja. Ipak, na "Etihadu" nije bilo iznenađenja, pa je trijumf "tobdžija" bio pirov pošto se stanje na tabeli nije promenilo.

RAZOČARENjE Fudbaleri Arsenala/FOTO: Tanjug/AP

"Karamele" su prve povele. Idrisa Gej je u 40. minutu postigao fanstastičan gol iz slobodnog udaraca.

To kao da je trglo izabranike Mikela Artete koji samo tri minuta kasnije stigli do izjednačenja. Martin Odegard je ostavio sjajnu povratnu loptu, na pravom mestu bio je Takehiro Tomijasu koji je udarcem iz prve uspeo da savlada Džordana Pikforda.

Arsenal je uspeo da dođe do pobede u 89. minutu. Kai Haverc se upisao u strelce, no taj pogodak ništa nije promenio.

Navijači "tobdžija" ni posle 20 godina nisu mogli da se raduju titulu. Poslenji put klub iz Londona je šampion bio u sezoni 2003/2004.

Vredi pomenuti da su iz lige ispali Šefild junajted, Barnli i Luton i oni će od naredne sezone nastupati u Čempionšipu.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo