NIKADA NISAM DOBIO OVAKVU DUBINSKU ANALIZU KAO OD PREDSEDNIKA SIJA: Vučić nakon sastanka - Gotovo sve teme smo pokrenuli

Novosti online

08. 05. 2024. u 11:47

TET-a-tet sastanak predsednika Srbije Aleksandar Vučića i kineskog predsednika Si Đinpinga završen je, a usledio je Plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

НИКАДА НИСАМ ДОБИО ОВАКВУ ДУБИНСКУ АНАЛИЗУ КАО ОД ПРЕДСЕДНИКА СИЈА: Вучић након састанка - Готово све теме смо покренули

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Vučić je na početku rekao da je mogao mnogo toga da čuje i nauči u razgovoru sa predsednikom Sijem.

- Hvala vam još jedanput što smo mnogo toga naučili od vas. Po svim političkim pitanjima Srbija ima podršku Kine, mi smo nedvosmisleno rekli da Kina ima svaku vrstu podrške. Govorili smo i o sporazumu o slobodnoj trgovini, industriji, inovacijama, o avio-linijama, Ekspu. Dobili smo uverenja da će Kina na svaki način podržati Ekspo. Govorili smo i o investicijama, gotovo sve teme smo pokrenuli.

- Nikada ovako dubinsku analizu svega što se događa u svetu, pa i naše budućnosti, nismo mogli da dobijemo ni od koga, kao što smo dobili ovu od predsednika Sija. Hvala vam na poštovanju koje imate prema jednoj maloj zemlji kao što je Srbija - rekao je Vučić, naglasivši da odnosi dveju zemalja sa nivoa strateškog partnerstva idu na viši nivo - na nivo zajedničke budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)