"NEVEROVATNO!" Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...

Novosti online

19. 05. 2024. u 23:29 >> 23:55

ABA liga je okončana posle tri utakmice finala, a imajući u vidu konačan ishod, ne čudi reakcija trenera Partizana Željka Obradovića.

НЕВЕРОВАТНО! Жељко Обрадовић о циркусу који следи, 0:6 против Сферопулоса, инциденту Нанели - Лазаревић...

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podsetimo, Crvena zvezda je i u gostima pobedila Partizan, za konačnih 3:0 u finalnoj seriji, posle čega je Obradović na sledeći način "otvorio" konferenciju za medije:

- Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na tituli u ABA ligi. Mislim da smo, otprilike, dali naš maksimum u ovim trenucima. Jednostavno, na neke stvari ne možete da utičete. Naučili smo lekciju, to je sigurno. Ali, neke stvari koje su se dešavale su neverovatne... Ali, kako god... Želim da se zahvalim navijačima Partizana na fenomenalnoj podršci tokom cele sezone, večeras su takođe napravili sjajnu atmosferu. I to je to - rekao je najpre Obradović.

Potom su usledila pitanja novinara.

O incidentu Džejms Naneli - Stefan Lazarević

- Ja sam bio iznenađen kada su mi rekli šta se desilo. Bio sam u kancelariji. Mi smo imali trening u 10, pa sam pitao kad Zvezda dolazi, i rekli su mi u 11.30. Ja sam završio trening pre 11. Prosto, da se ne srećemo, da ne bude... Mislim, naravno, nisam ni zazmišljao da će se nešto dogoditi kao što se dogodilo. A ko je počeo... Znate, to je jedna stravična slika. Ja ne znam da li je igrač Zvezde počeo to, ne znam šta je sve Naneli uradio... Nisam ni ulazio na sajtove da gledam . Odluka da Naneli ne igra je moja. Jer, posle onog što se desilo jutros, a i proveo je toliko sati u policiji, mislim da nije bio spreman da igra. Nemam razlog da ne verujem Džejmsu za ono što mi je rekao da se desilo, ali svako mora da snosi odgovornost za svoje poteze. Postoje organi koji će da se bave time. Žao mi je što se to sve dogodilo. Mislim da je taj Lazarević, koliko ja znam, jedan izvanredan momak. Šta se između njih dvojice desilo, stvarno ne znam. Ali mi je žao da se o tom nekom incedentu o finale priča, a da to u ovom trenutku dobija toliki prostor. Jedna situacija koju ne želim da se nikada ne ponovi. Ali, svako mora da odgovara za svoje postupke

O 0:6 protiv Sferopulosa u poslednjih šest utakmica

- Nema veze šest poraza u nizu. Posle prve utakmice se videlo jasno gde ide ova serija, kako će se ona odvijati. Ima stvari na koje ne možete da utičete. Možda vi to ne vidite,  ja neću na tome da insistiram, ali... da pričam o onome što mi vidimo... Eto, čestitam Zvezdi, pobedili su, velika škola za nas. A ja mislim da ako ABA liga želi da napreduje, neke stvari moraju da se menjaju. To je sigurno tako.

O 0:3 u finalu i slabim učincima Ledeja i Pantera, naročito u 3. meču

- Mi smo u svim utakmicama finala bili, što bi se reklo, "u utakmici". U prvom meču se dešavalo... Neko je napravio analizu šta se dešavalo, zar ne? Druga utakmica slična, a večeras smo opet bili na taj jedan posed. Očigledno neke stvari fale, a na neke stvari ne možete da utičete. O igri dva igrača ne bih komentarisao, jer je igra tima mnogo važnija. A kada je o timu reč, najodgovornija osoba je trener. A ja sam najodgovorniji, za ovu sezonu koju je Partizan imao.

O obrazu i tome kako je Zvezda bolja samo u ABA ligi

Gotovo u dahu, strateg crno-belih je dodao:

- Ja bih iskoristio priliku da se zahvalim svim ljudima iz uprave, na čelu s predsednikom, koji su nam bili podrška tokom cele sezone i što su uradili sve da možemo da se bavimo ovim poslom. Ali, škola je velika... Ja sam mnogo puta govorio, da je ovo sport, da su pobede važne. Ali, važnije je sačuvati obraz i da možete svakog da pogledate u oči. Za druge baš nisam siguran da to mogu da urade! A za sebe jesam. A uvek ću stajati iza mojih igrača. I ovoga puta. Najveća odgovornost je na meni. Ali, kako bih vam rekao... Možda je trenutak da se kaže da smo dve godine koliko igramo Evroligu bili na tom mestu na kom smo, a ovaj protivnik koji nas je dobio je bio na nekom svom mestu. Prošle godine mi šesti, oni jedanaestri. Ove godine mi 11, oni 16. I to je neki podatak koji prilično neke stvari objšnjava. Tako da... Pričamo o jednoj ozbiljnoj ligi, zar ne?

Aleksa Avramović i Željko Obradović u 3. meču finala ABA lige / Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

"Igraćemo Evroligu!"

Upitan koliko na njega utiču glasine da finalista ABA lige nema mesta u narednom izdanju Evrolige, Željko Obradović je "kao iz topa" odgovorio:

- Ja sam siguran da će Partizan igrati Evroligu naredne sezone! Ubeđen sam u to, jer je Partizan uradio sve što treba, i klubovi koji odlučuju... Nije tu bilo pitanje ko pobedi ili izgubi, mislim da Partizan po svemu što predstavlja u evropskoj košarci zaslužuje da bude deo Evrolige. Nadam se da će odlučiti tako. Mi ćemo uraditi sve da budemo članovi Evrolige, a to ovaj klub zaslužuje zbog hiljada stvari. Svi zajedno ćemo probati da sledeće godine budemo bolji u svim takmičenjima u kojima budemo igrali.

"Neverovatno!"

- Sezona je strašno naporna i mi smo pričali da su neki igrači bili manje, a neki više opterećeni i nije čudo što sam danas utakmicu vodio kako sam vodio. Probao sam da igram sa svih 11 igrača, ali... ako ste situaciji da igrate finale plej-ofa sa 11 igrača, onda i to nešto govori. Dvojica su van tima odavno, a kažem, moja odluka za Nanelija je bila moja. I to je to. Neki su više opterećeni, neki manje... a opteretili su se iz velike želje. Pogledajte samo procenat šuta za dva poena. Mi smo šutirali 40 puta, Zvezda 20, dakle dvostruko više smo imali. A oni su ubacili 14, mi 16. Dakle, samo dva više smo ubacili, od 20 više pokušaja. Ukupan šut naš, 66 puta mi šutirali, a oni 45. Dakle, 20 puta više smo šutirali od njih. Slobodna bacanja Zvezda 15 više. To kad se podeli, sračuna, imali smo 13 poseda više. Je l' to može da ima tim koji se ne bori? Da li može tim koji se ne bori da ima 13 poseda više? Međutim, bilo je srljanja, bilo je tu stvari o kojima pričamo. Nekad ispadne dobro, nekad ne... ali, kako god da se završilo, odgovorna osoba je pred vama. Ponavljam, nije kraj sveta. Probaćemo da se bolje spremimo za narednu sezonu, a nadam se da ćemo igrati Evroligu. Entuzijazam kod svih nas postoji. Želja da se igra pred ovakvim navijačima svakako postoji, razmislićemo gde smo grešili, ja ću početi od sebe, ali ćemo videti i oko ovih nejasnijih stvari... Recimo, pogledate ovu ligu i Evroligu i neke stvarni nisu najjasnije. Neverovatno! Takva razlika u Evroligi, a takva razlika ovde!

"Sad tek sledi cirkus!"

Upitan šta očekuje od predstojećeg prvenstva Srbije, KLS lige, trener Partizana nije se ustezao da kaže šta misli:

- Ne očekujem ništa dobro! Kad god igramo srpsku ligu, srpski kup, sude srpske sudije, a to je... Kako bih vam rekao, to nije cirkus, to je malo više od toga! Ja nemam nikakav problem da kažem. To je tako. Ništa ne očekujem! Naravno. Sve vam je jasno. Kao što je za ovih 20.000 ljudi (u hali) jasno kako je išlo ovi finale, kojim tokom - istakao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu