"FARMACEUTI" IMAJU LEK ZA "VUČICU": Roma pred nemogućom misijom - "zaustaviti Bajer u pohodu na triplu krunu"

O. M.

09. 05. 2024. u 08:21

BAJER iz Leverkuzena nastavlja sezonu iz snova i pohod na "triplu krunu". Večeras od 21 čas na "Bajareni" gostuje roma koja će imati nemoguću misiju da u gostima nadoknadi minus od dva gola sa svog "Olimpika".

ФАРМАЦЕУТИ ИМАЈУ ЛЕК ЗА ВУЧИЦУ: Рома пред немогућом мисијом - зауставити Бајер у походу на триплу круну

FOTO: Tanjug/AP

Leverkuzen je tako na dobrom putu da se osveti Romi za poraz u prošlogodišnjem polufinalu kada je "vučica" sa 1:0 u Rimu i 0:0 u Leverkuzenu izborila finale u kome je kasnije izgubila od Sevilje.

Posle ubedljivog trijumfa u gostima protiv Rome od 2:0 u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope, usledila je impresivna pobeda od 5:1 u Frankfurtu protiv Ajntrahta u 32. kolu Bundeslige, čime je ekipa Šabija Alonsa izjednačila rekord Benfike bez poraza u jednoj takmičarskoj sezoni. Na 48 utakmica "farmaceuti" su skupili 40 pobeda i osam nerešenih.

Novi šampion Nemačke će imati priliku da se približi osvajanju još jednog trofeja ako u četvrtak obezbedi plasman u svoje prvo evropsko finale posle 22 godine. Leverkuzen je u povoljnoj poziciji za to, trenutno u nizu od osam utakmica bez poraza kod kuće u Ligi Evrope, sa šest pobeda i dva remija.

Na njihovoj strai je i statistički podatak da su se u narednu rundu kvalifikovali u devet navrata od deset kada su pobeđivali u prvom meču.

S druge strane, Roma dolazi u Nemačku posle razočaravajućeg remija (1:1) na "Olimpiku" protiv Juventusa u poslednjem kolu Serije A i suočava se sa velikim izazovom da dođe do trećeg evropskog finala u poslednje tri sezone.

Šanse su protiv njih, posebno imajući u vidu njihove istorijske borbe u evropskim susretima kada su izgubili prvu utakmicu na svom terenu, pošto su samo jednom uspeli da napreduju u šest takvih prilika.

Pored toga, situaciju dodatno komplikuju loši rezultati Rome u gostujućim utakmicama protiv nemačkih ekipa na evropskoj sceni, u kombinaciji sa nedavnim neubedljivim igrama na gostovanjima u evropskim takmičenjima.

Pobeda protiv Milana na "San Siru" u četvrtfinalu bio je tek njihov drugi trijumf u poslednjih deset evropskih gostovanja, uz četiri remija i isto toliko poraza, što ukazuje na težak zadatak sa kojim se suočavaju u revanšu protiv Leverkuzena.

Ovo će biti šesti međusobni susret Bajer leverkuzena i rome u evropskim takmičenjima. Osim dosadašnja tri u polufinalima Lige Evrope, igrali su i u sezoni 2015/16 u grupnoj fazi Lige šampiona. Tada je roma na svom terenu pobedila sa 3:2, dok je u Leverkuzenu viđeno čak osam golova, po četiri na obe strane.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)