PROF. DR VESNA TURKULOV O NOVOSADSKOJ OPOZICIJI: Nisam čula nikakav plan i program, njihov jedini cilj je rušenje Vučića

Novosti online

20. 05. 2024. u 08:31

PRVA na listi “Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra” prof. dr Vesna Turkulov, gostovala je u emisiji “Hit tvit”, na Pink televiziji, i govorila o važnim društvenim, političkim pitanjima za Srbiju i Novi Sad.

ПРОФ. ДР ВЕСНА ТУРКУЛОВ О НОВОСАДСКОЈ ОПОЗИЦИЈИ: Нисам чула никакав план и програм, њихов једини циљ је рушење Вучића

Foto: Printskrin/Pink

Prof. dr Turkulov se dotakla i opozicije u Srpskoj Atini, u kojoj Miloš Jovanović ulazi u koaliciju sa Brajanom Brkovićem, te naglasila da je u Novom Sadu čudnovata situacija.

- Imamo i leve i desne, partizane i četnike, i monarhiste i one koji pale crkve. Njihov jedini cilj je rušenje Vučića. Znate koliko je svega izgrađeno u Novom Sadu, a svi oni su pored izgradnje mostova. Standard je visok i Novi Sad je sedište IT industrije. Novi Sad je jedan od retkih sa pozitivnim priraštajem, grad se širi. Ti isti ljudi su po mesec dana kampovali protiv istih tih mostova. Isti ti su protiv gradnje crkve, gde je stradao narod, gde je bio pogrom. Ne mogu da verujem ko može da glasa za njih. Ne mogu da shvatim da je neko destruktivan. S druge strane imamo patriotski blok partija s vizijom. Ja nisam čula nikakav plan i program od te opozicije - rekla je dr Turkulov i dodala:

- Brzim vozom od Novog Sada do Budimpešte biće potrebno dva sata i 10 minuta. Grade se tri nova mosta. Prošle nedelje smo imali priliku da obiđemo most sa sremske strane u Petrovaradinu, koji će biti gotov do kraja 2026. godine. Taj most će olakšati građanima, neće biti tranzitni. I četvrti most, u produžetku Bulevara Evrope, biće gotov do kraja 2026. godine. U Novom Sadu se gradi lamela B i C u Kliničkom centru Vojvodine. Rasteretiće se liste čekanja za operacije, biće 16 operacionih sala, sa vrhunskom tehnologijom, skenerima, magnetnom rezonancom. Kovid bolnica, na Mišeluku, sa 600 postelja, na 20.000 kvadrata, biće prenamenjena za gradsku bolnicu, sa novim porodilištem sa pratnjom na porođaju, bezbolnim porođajem. Proširiće se i kapaciteti u prigradskim naseljima u ambulantama, a prigradska mesta koja nemaju svaki dan pedijatra potrudićemo se da u najskorije vreme obezbedimo i to. Država je mnogo uložila u poslednje vreme, s kovid pandemijom smo se dobro snašli, mnogo bolje nego neke razvijenije zemlje.

Poražavajuće je da neko toliko mrzi svoj narod

Prema njenim rečima, vrhunac cinizma predstavlja glasanje za rezoluciju o Srebrenici koje dolazi iz regiona i kaže da bi njeno usvajanje otvorilo Pandorinu kutiju.

- Vrhunac cinizma, poražavajuće je da neko toliko mrzi svoj narod, a deo su tog naroda. Ja dolazim iz Novog Sada, gde je takođe u prošlosti bilo sličnih situacija. Ne samo prema srpskom narodu, nego i prema Jevrejima i Mađarima. Nikada niko nije odgovarao. Usvajanje rezolucije bi otvorilo Pandorinu kutiju. Opozicija da toliko priča protiv svog naroda je nedopustivo. To je orkestrirani atak na srpski narod. Danas je bio miting u Novom Sadu, tolika je podrška predsedniku Vučiću. Teški su trenuci za njega, a ovo je danas bio priliv energije, koji se nadam da je osetio - istakla je Turkulov.

dnevnik.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET JE U ČUDU: Rodžer Federer je upravo izjavio ovo o Noletu - Novak Đoković gleda i ne veruje!