SREMAN SAM ZA ZLATO: Mladi tekvondo as Kornev za "Novosti" uoči EP u Beogradu

S.Rajić

07. 05. 2024. u 16:40

U TAEKVONDO krugovima ime Leva Korneva (19) dobro je poznato. Mladi Rus, koji nastupa pod srpskom zastavom, ima priliku da ga šira javnost još podobnije upozna na predstojećem Evropskom šampionatu za seniore i seniorke u Beogradu (9-12. maj), u Hali jedan Beogradskog sajma.

СРЕМАН САМ ЗА ЗЛАТО: Млади теквондо ас Корнев за Новости уочи ЕП у Београду

FOTO: N. Skenderija

U kategoriji do 58 kilograma, Kornev je spreman da zablista i bez straha najavljuje visoke ambicije.

- Spreman sam fizički i mentalno u glavi. Mislim da mogu da stignem do zlatne medalje. Drago mi je to što učestvujem na Prvenstvu Starog kontinenta. Očekujem od celog tima velike rezultate, veliki je plus to što je na domaćem terenu - najavljuje Lev za "Novosti".

Naša država prvi put biće u prilici da organizuje šampionat u borilačkom sportu čije poreklo vuče iz Južne Koreje.

- Drago mi je zbog toga. Nadam se da će biti što više ljudi na tribinama da nas podrži. Najveća podrška su mi moje društvo i porodica. Navikao sam na to da me gledaju i podržavaju sa tribina. Imao sam tremu ranije, međutim, sada sam se navikao i prija mi njihovo prisustvo. Znam da je i njima teško da me posmatraju. Zato se trudim se da ih ne strestiram previše - u šaljivom maniru poručuje Kornev.

Vrlo rano je ušao u bitke sa seniorima, ali to što je mlad samo mu je plus u bici sa "aždajama" taekvonda.

- Prve borbe su bile teške, ali sa svakim turnirom mi je bilo lakše. Prilagodio sam i telo i sada mogu ravnopravno da se nosim sa svima - rekao je Kornev, koji je sa četiri godine počeo da trenira sport i zbog tate Andreja, koji je trener.

Odluka da se obre u Srbiji i postane član TK Galeb kod Dragana Jovića, Lev se nada da će se u budućnosti još više isplatiti. Jedna pobeda delila ga je od plasmana na OI u Pariz na kvalifikacionom takmičenju u Sofiji, u martu.

- Hvala treneru Joviću, mojoj porodici. Imao sam priliku da samo sa 19 godina dođem na korak do OI. Fokusiran sam na naredni izazov. Los Anđeles 2028. mi je u glavi, nadam se da ću uspeti da se kvalifikujem. Nadam se i direktno. Daj bože i da uzmem zlatnu medalju, to mi je najveći san - zaključio je Kornev.

Prvo jezik, pa sve ostalo

PRVE dve godine Lev Kornev se preselio u Beograd, ali je imao jasnu viziju kako što pre da se prilagodi.

- Prva stvar koju sam želeo bila je da naučim srpski jezik. Budući da su slični, dosta sam razumeo, tako da mi je bilo lakše. Za godinu dana sam uspeo da ga savladam. Beograd je lep grad, brzo sam se adaptirao - kaže Korev.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)