BEZ ČUDA U ABA LIGI: Crvena zvezda u velikom finalu!

Novosti online

07. 05. 2024. u 21:50

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige.

БЕЗ ЧУДА У АБА ЛИГИ: Црвена звезда у великом финалу!

FOTO: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sjajno su počeli meč košarkaši Mege. Već na startu napravili seriju 9:0 i delovalo je da će u hali "Ranko Žeravica" biti jedan uzbudljiv meč. Nošeni Nikolom Đurišićem koji je priredio publici nekoliko atraktivnih poteza "ružičasti" su otišli na prvu pauzu sa prednošću 26:19.

U drugom delu igre, Zvezda je povratila kontrolu nad mečom. Zahvaljujući Rokasu Gedraitisu i Nikoli Topiću uspeli su da sustignu razliku i da dovedu svoju ekipu do izjednačenja.

Pred kraj druge deonice, Zvezda je preko Nemanje Nedovića i Fredija Gelespija uspela da dodđe i do vođstva koje je pred dužu pauzu postalo i dvocifreno.

U trećem periodu igre Zvezda je pokazala zašto je pre meča bila veliki favorit. Crveno-beli su nastavili sa ofanzivom i šutem sa distance povećali razliku na plus 24 sredinom, ovog perioda igre.

Izabranici Janisa Sferopulosa su u poslednju deonicu ušli sa ogromonih plus 23 pa je na početku četvrtog perioda igre došlo i do malog opuštanja, ali Grčki strateg nije hteo ništa da prepušta slučaju, pa je tajm autom razmrdao ekipu koja je na kraju rutinski privela meč kraju i plasirala se u veliko finale.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Rokas Gedraitis sa 20 poena i čak šest postignutih trojki, Gelespi sa 16 i Jago sa 13. Kod poraženih istakli su se Ilija Milijašević i Bogoljub Marković sa 13 poena.

Meču su prisustvovla i naša dva reprezentativca.

Crveno-beli u finalu čekaju pobednika meča Partizan - Budućnost koji će biti odlučen u majstorici koja se igra u petak u beogradskoj Areni.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije