RECEPT ZA MARCIPAN MASU: Osnovni recept za slatko testo od badema koji možete iskoristiti za bezbroj kolača

Novosti online

08. 05. 2024. u 13:00

Mekani marcipan neodoljivog mirisa i ukusa je glatka masa koja se koristi za pravljenje kolača, torti, medenjaka, bombonica i drugih poslastica i veoma se lako oblikuje.

РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g sirovih badema
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g šećera
  • 50 ml vode
  • aroma badema po ukusu

Priprema:

Prelijte badem vrelom vodom i ostavite da odstoji 15 minuta. Potom mu uklonite kožicu, pa ga prebrišite ubrusima i ostavite preko noći. Potrebno je da sutradan bude potpuno suv.

Pomešajte 50 g šećera i 50 ml vode kako biste napravili gušći šećerni rastvor, pa stavite ovu mešavinu da proključa, neka kuva jedan minut i zatim sklonite da se hladi.
Nakon toga, sameljite badem što sitnije, pa ga pomešajte sa šećerom u prahu. To dobro promešajte, pa stavite u blender, aparat za mlevenje kafe i sl. Potrebno je da dobijete vrlo fin prah.
Ovaj prah sipajte u činiju, prelijte aromom badema, pa sipajte malo-pomalo šećernog rastvora dok mesite rukom. Ako primećujete da se raspada, dodajte još malo rastvora, a ako se lepi i premekano je, dodajte slobodno malo šećera u prahu.
Prekrijte providnom folijom i stavite u frižider ili odmah pravite kolače od marcipana.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije