EVROPSKI LIDERI SPREMAJU RAT SA RUSIJOM I KINOM: Pokazivanje lažnih mišića Moskvi i Pekingu

Novosti online

08. 05. 2024. u 20:48

EVROPA treba da vodi veštu diplomatiju, a ne da pokazuje lažne mišiće i da se ponaša kao da je Napoleon, izjavio je bugarski ekonomista Kuzman Ilijev.

ЕВРОПСКИ ЛИДЕРИ СПРЕМАЈУ РАТ СА РУСИЈОМ И КИНОМ: Показивање лажних мишића Москви и Пекингу

Foto: Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Andy Wong, File/Shutterstock/Ilustracija

Po njegovim rečima, Evropa, koja je ostala bez resursa, pretvara se u „staru aristokratkinju sa pudlom i štakama, koju niko ne poštuje“. Ilijev se obrušio na evroatlantske evropske lidere, koje je nazvao „beskičmenjacima“.

- Danas oni (evropski političari) pozajmljuju novac od svojih zemalja i Evrope generalno kako bi njime pumpali proizvođače oružja i oligarhe koji posluju u oblasti obnovljive energije. Sve se to radi na račun farmera, proizvođača i industrijskih preduzeća koja ili se gase ili beže, recimo, u SAD - konstatuje ekspert.

U svetlu svega što se dešava, po mišljenju Ilijeva, ti lideri jednostavno spremaju stanovništvu „konačni rat sa Rusijom i Kinom“, pošto dozvoljavaju raspoređivanje lovaca F-16 sa potencijalnim oružjem u „pomahnitaloj Poljskoj“ ili „ekonomski uništenoj Ukrajini“.

Ilijev redovno kritikuje ideje evroatlantizma, zelenu agendu Evrope i spremnost pojedinih evropskih lidera da dodatno raspiruju sukob u Ukrajini u koji će, kako kaže, na kraju biti uvučen ceo kontinent.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...