"UNIŠTAVANJE IMOVINE TO JE VANDALIZAM": Bajden oštro kritikovao proteste na univerzitetskim kampusima širom SAD

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 05. 2024. u 18:59

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden osudio je antiizraelske proteste koji, kako kaže, izazivaju haos u univerzitetskim kampusima širom Amerike.

УНИШТАВАЊЕ ИМОВИНЕ ТО ЈЕ ВАНДАЛИЗАМ: Бајден оштро критиковао протесте на универзитетским кампусима широм САД

Tanjug

- Postoji pravo na protest, ali ne i pravo na izazivanje haosa -  poručio je Bajden.

- Uništavanje imovine nije miran protest – to je protiv zakona. Vandalizam, upad, razbijanje prozora, zatvaranje kampusa, prisiljavanje na otkazivanje nastave i mature – ništa od ovoga nije miran protest - dodao je američki predsednik.

Ukazao je da ni u jednom kampusu ne bi trebalo da bude mesta za antisemitizam ili pretnje nasiljem protiv jevrejskih studenata.

Dodao je da se u Americi poštuje pravo na slobodno izražavanje mišljenja, ali da to "treba učiniti bez nasilja, bez razaranja, bez mržnje i u okviru zakona".

- Nemojte da pogrešite, ja ću kao predsednik uvek braniti slobodu govora, ali ću uvek biti jednako snažan u zalaganju za vladavinu prava - naglasio je Bajden.

Na pitanje novinara da li su ga demonstracije navele da preispita neku od svojih politika u vezi sa Bliskim istokom, Bajden je kratko odgovorio: "Ne".

(Times of Israel)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)