"NOVOSTI" SAZNAJU: Akcija "Belvedere" - uhapšeno devet osoba, zaplenjeno 150 kilograma droge

Z. Uskoković

07. 05. 2024. u 10:00

PRIPADNICI Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK) i uz asistenciju Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), uhapsili su devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu i zaplenili više od 150 kilograma raznih narkotika, najviše amfetamina.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Акција Белведере - ухапшено девет особа, заплењено 150 килограма дроге

Foto N. Skenderija

U akciji kodnog naziva "Belvedere" učestvovale su i policije Austrije i Češke, a u Pragu je uhapšen deseti osumnjičeni pripadnik ove kriminalne grupe.

Pretresano je 12 lokacija i to na teritoriji Beograda, Novog Sada, Niša, Leskovca i Sremske Mitrovice.  

Pronađeno je i zaplenjeno 142 kilograma amfetamina, šest kilograma marihuane, 2 litra amfetaminskog ulja, dva litra kiseline, dve vagice za precizno merenje, dve vakuum prese, dva pištolja, oko 50.000 evra, a privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Akcija " Belvedere" traje već neko vreme i u ranijem periodu zaplenjeno je 26 kilograma amfetamina i oko 10.000 tableta sintetičke droge MDMA. Jedna osoba je odranije u pritvoru u Bosni i Hercegovini.

Devetoro pripadnika ove OKG privedeno je u JTOK i saslušano, posle čega im je na predlog tužilaštva određen jednomesečni pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije