МЕДЕНО СРЦЕ СА ВИШЊАМА: Чаробна комбинација чоколаде и вишње

МЕДЕНО СРЦЕ СА ВИШЊАМА: Чаробна комбинација чоколаде и вишње

Уместо пекмезом од кајсија, колач обогатите вишњама - укус ће вас одушевити. Поред тога што је веома укусан, овај колач се брзо спрема и веома је издашан. Рецепт је веома једноставан и може се спремати и у данима поста, јер у изворну верзију колача не иду ни јаја, ни млеко.

06. 05. 2024. у 15:00

КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима

КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима

Након богате празничне трпезе добро ће вам доћи да мало одморите организам и допуните га витаминима. Кељ, који није често на нашим трпезама, ће управо то омогућити јер је ово поврће богато антиоксидансима и витамином А.

06. 05. 2024. у 13:00

ИДЕАЛНА ПОСЛААСТИЦА ЗА СУТРАШЊИ ЂУРЂЕВДАН: Домаћи ишлери - Топе се у устима

ИДЕАЛНА ПОСЛААСТИЦА ЗА СУТРАШЊИ ЂУРЂЕВДАН: Домаћи ишлери - Топе се у устима

Што дуже стоје, то су лепши. Ниједна слава, па ни Ђурђевдан није могла да прође без посластица са чоколадом, а ишлери су, чини се, предњачили, јер су и лепи “на око” и могу дуго да стоје.

05. 05. 2024. у 15:00

ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве

ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве

Ћуретина са млинцима је укусан и заситан ручак који можете спремати на више начина - са куповним или домаћим млинцима, са једном или више врста павлаке, а сваки је подједнако укусан.

05. 05. 2024. у 11:00

КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав,  у три корака можете да направите идеалан пиринач

КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав, у три корака можете да направите идеалан пиринач

Мале тајне великих кувара. У припреми пиринча увек постоје недоумице колико треба да се кува, на којој температури и у којој количини воде.

05. 05. 2024. у 09:00

КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила

КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила

УСКРШЊА јаја многима су укуснија него обична. Имају посебан укус и шмек, те деца, али и одрасли знају да их поједу и по десетак дневно. Наравно, не треба у томе претеривати. Они који имају здравтсвене проблеме, као што су повишени холестерол или неку другу хроничну болест, требало би да избегавају жуманца.

04. 05. 2024. у 15:47