ТОРТА ЈАПАНСКИ ВЕТАР: Посластица којој се увек радо враћамо

Новости онлине

03. 05. 2024. у 15:00

Кремаста, богата и непролазна посластица.

ТОРТА ЈАПАНСКИ ВЕТАР: Посластица којој се увек радо враћамо

Фото printscreen Youtube

Састојци за фил:

  • 10 жуманаца
  • 700 мл млека
  • 7 пуних кашика млеког брашна
  • 10 кашика шећера
  • 200 гр маслаца
  • 200 гр ораха
  • 300 мл слатке павлаке

Састојци за коре:

  • 10 беланаца
  • 400 гр кристал шећера
  • 1 кашика сирћета

Припрема:

Помешати жуманца, шећер и брашно па им додати мало хладног млека, одокативно, око 200 мл. Остатак млека ставити на ватру да проври.

Када млеко проври закувати размућена жуманца и на средњој ватри мешати док се не згусне.

Скуван фил прекрити кесом, фолијом или нечим сличним и оставити да се охлади.

Маслац собне температуре додати охлађеном филу па све заједно умутити.

Ако додајете маргарин прво га умутити па тек онда њему додавати крем.

Затим додати млевене или блендиране орахе и све опет сјединити.

Улупати посебно слатку павлаку.

На прву кору нанети пола фила са орасима, па преко пола слатке павлаке.

Поновити поступак кора, фила I, фила II још једном.

Декорисати торту по жељи и оставити да се добро охлади неколико сати.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)