"ĆUTE PRED PRIZORIMA UŽASA" Kancelarija za KiM: Za epidemiju nasilja nad Srbima odgovoran Kurtijev režim

Tanjug

29. 04. 2024. u 12:28

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je za najnoviju epidemiju nasilja nad Srbima odgovoran ekstremistički režim Aljbina Kurtija, čija se politika ugnjetavanja Srba iz kabineta u Prištini, u kojima je osmišljena, sve više preliva na ulice.

ЋУТЕ ПРЕД ПРИЗОРИМА УЖАСА Канцеларија за КиМ: За епидемију насиља над Србима одговоран Куртијев режим

Foto: EPA/ D. Zečević/ilustracija

Kancelarija je to saopštila povodom napada na dvojicu Srba koji su u noći između subote i nedelje prebijeni u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Podseća se i da je dva dana pre toga grupa ekstremista premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nedaleko odatle, ispred zgrade "Sunce3", opljačkala i pretukla Srbina P. K. a onda je i Bošnjak J. Š. uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak, pod isfabrikovanom optužbom za navodne ratne zločine.   

- Da stvar bude gora, i međunarodni sponzori Prištine i Aljbina Kurtija ponašaju se kao da je svakodnevno etnički motivisano nasilje sasvim normalna i uobičajena stvar, budući da je izostala bilo kakva reakcija Kvinte u Prištini na najnoviju seriju napada, ali i na hapšenje J. Š. na koje niko od međunarodnih predstavnika nije digao glas ni reč osude - navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, ističe Kancelarija, kada su u centralnoj Srbiji samo zadržana, a ne uhapšena trojica Albanaca za ratni zločin, onda nije bilo predstavnika Kvinte koji nije zvao, protestovao, pritiskao i javno reagovao, što direktno pokazuje politiku dvostrukih aršina međunarodne zajednice.

Ocenjuje se da su za Kvintu Srbi očigledno postali legitimna meta, a nasilje protiv njih je kosponzorisano  ćutanjem i nereagovanjem stranaca.

Kancelarija podseća da je više od 500 napada na Srbe i njihovu imovinu od dolaska Kurtija na čelo privremenih institucija samouprave u Prištini najrečitiji moguć dokaz da je na snazi pokušaj sistematskog ugnjetavanja i zastrašivanja srpskog naroda, sa ciljem da se Kosovo i Metohija etnički očisti od svakog nealbanskog faktora.

- Oni koji danas ćute pred prizorima nasilja i užasa na severu Kosova i Metohije time šalju jasnu poruku o svojim željama i namerama, ne samo Srbima na Kosovu i Metohiji, već i Srbiji i čitavom srpskom narodu - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO: Dokaz da Kurtujev poslušnik Radoica Radomirović namešta Srbe na hapšenje šiptarima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici