BABKEN SIMONJAN: U Srebrenici nije bilo genocida! (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 04. 2024. u 20:15

UGLEDNI jermenski književnik, prevodilac i univerzitetski profesor Babken Simonjan uporedio je stradanje jermenskog i srpskog naroda i govorio je o pokušaju totalnog istrebljenja koji je sproveden nad ova dva naroda.

БАБКЕН СИМОЊАН: У Сребреници није било геноцида! (ВИДЕО)

Foto printsrkin Jutjub/CZDS

Profesor Babken Simonjan iz Jerevana u ekskluzivnom intervjuu rađenom za potrebe snimanja dokumentarnog filma “Anatomija obmana: Srebrenica“, u produkciji Centra za društvenu stabilnost, naveo je da je tokom istorije izvršen genocid nad srpskim i jermenskim narodom, kao i da su Srbi proterani sa svojih vekovnih ognjišta, tokom akcije Oluja na prostoru Hrvatske, kao i iz južne srpske pokrajine Kosovo i Metohije.

Istakao je da Muslimani danas u Bosni i Hercegovini čine više od 50% ukupnog stanovništva, te uzevši tu činjenicu u obzir ne može biti govora o genocidnoj nameri, niti o genocidu u Srebrenici.

ŠTA PREDSTAVLjA VELIKI ZLOČIN?

Genocid nad Jermenima, u jermenskoj istoriografiji poznat i kao Veliki zločin, predstavlja sistematsko i kontinuirano etničko čišćenje, proterivanje i masovna ubistva izvršena nad pripadnicima jermenskog naroda na području Osmanskog carstva tokom Prvog svetskog rata.

Prema različitim procenama, od 800.000 do 1.500.000 pripadnika jermenskog naroda je ubijeno tokom Velikog zločina.

Podsećamo, na ovu temu se već oglasio jedan od najvećih svetskih autoriteta vezano za pitanje genocida i holokausta Jehuda Bauer koji je takođe izjavio da u Srebrenici nije bio genocid.

nsuzivo.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)