STUDENTI PROTIV GOVORA MRŽNJE: Blokada Filozofskog u Novom Sadu zbog skandaloznih izjava Dinka Gruhonjića (FOTO)

Z. Grmić

28. 03. 2024. u 12:28 >> 13:24

STUDENTI Univerziteta u Novom Sadu počeli su u podne blokadu Filozofskog fakulteta zbog toga što se uprava ove visokoškolske ustanove nije oglasila povodom njihovog zahteva da se osudi i otkazom sankcioniše izjava profesora Dinka Gruhonjića koju su akademci okvalifikovali kao govor mržnje.

СТУДЕНТИ ПРОТИВ ГОВОРА МРЖЊЕ: Блокада Филозофског у Новом Саду због скандалозних изјава Динка Грухоњића (ФОТО)

Foto: Z. Grumić

Kako nam je rekao Damjan Vukanjac, student prorektor, visokoškolci će na fakultetu biti danonoćno, a blokada će trajati dok se uprava ne oglasi povodom Gruhonjićevih izjava.

Prethodno su akademci upravi Filozofskog fakulteta dali rok da se izjasni o nastupima ovog profesora žurnalistike, koji je istekao juče, a na fakultetu su ostali nemi.

Foto: Z. Grumić

Foto: Z. Grumić

Foto: Z. Grumić

- Pošto se niko nije oglasio, mi ćemo blokirati Filozofski fakultet, danas ćemo se okupiti kod Fontane Bajić, odakle ćemo krenuti ka Filozofskom fakultetu, a očekujemo da nam se pridruži nekoliko stotina građana - kaže Vukanjac.

Foto: Medija centar Beograd

Gruhonjić je, inače, akademsku javnost uzburkao izjavom na tribini održanoj tokom festivala "Rebedu" u Dubrovniku, da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su stradale stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Otkaz za govor mržnje

Studeti Univerziteta u Novom Sadu očekuju od dekanke Filozofskog fakulteta prof. dr Ivane Živančević Sekeruš da se oglasi i osudi šovinističke izjave Dinka Gruhonjića. Takođe, traže i da etičke komisije fakulteta i Univerziteta osude i klasifikuju Gruhonjićeve istupe kao govor mržnje i to sankcionišu otkazom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!