''ANĐELI'' BEZ VELIKIH AMBICIJA ULAZE U NOVU SEZONU: Glavni igrač ih je ostavio na cedilu i pojačao gradskog rivala

V.M.

28. 03. 2024. u 10:39

NAKON par meseci pauze na terene širom Amerike vraća se bejzbol, a jedan od mečeva igra se u Baltimoru gde će Oriolsi ugostiti Los Anđeles ejndželse (20.05).

АНЂЕЛИ БЕЗ ВЕЛИКИХ АМБИЦИЈА УЛАЗЕ У НОВУ СЕЗОНУ: Главни играч их је оставио на цедилу и појачао градског ривала

Foto Profimedia

Gosti ''osakaćeni'' ulaze u novu sezonu, jer su za vreme prelaznog roka ostali bez najboljeg igrača današnjice Šoheja Otanija, koji je odbio ponudu za produžetak ugovora i prešao u redove gradskog rivala, Los Anđeles dodžersa koji su ga učinili najplaćenijim sportistom u istoriji (potpisao ugovor na deset godina u vrednosti od 700 miliona dolara).

Bez Otanija ovaj tim nije isti i bez mnogo ambicija ulaze u novu sezonu. Iako u svojim redovima ''anđeli'' imaju velikana ove igre poput Majka Trauta, u bejzbolu je tim znatno bitniji od pojedinaca i on sam ne može mnogo toga uraditi jer ostatak ekipe nije na visokom nivou.

Za vreme pripremnog perioda pružali su promenljive partije, a po predikcijama bejzbol analitičara ovaj tim nema ono što je potrebno da se plasira u plej-of ove godine.

Sa druge strane, Oriolsi su prošle godine bili jedno do najvećih iznenađenja MLB-a. Po prvi put od 2014. godine su osvojili svoju divziju sa 101 ostvarenom pobedom, ali u plej-ofu su naleteli na eventualnog šampiona Teksas rendžerse koji su ih počistili sa 3:0 u seriji.

To je bilo odlično iskustvo za ovu veoma mladu ekipu koja u svojim redovima ima, možda i tri najbolja prospekta lige u vidu Hendersona, Rutšmana i Holideja.

Osovina tima je ostala slična onoj iz prošle godine, napravljeno je par promena, a najzvučnije pojačanje je doskorašnji startni bacač Milvokija Kori Burns.

Oriolsi očekuju da imaju još jednu odličnu sezonu, a pored rezultata ključ ovog tima biće razviti ultratalentovane igrače koji bi, ukoliko napreduju kako treba, mogli da ih povedu u borbu za titulu u skorijoj budućnosti.

Za domaćina će večeras na brdu započeti upravo Burns, dok će kod gostiju startni bacač biti Sandoval.

Balitimor je u ovom trenutku daleko kvalitetniji tim, otvara sezonu pred svojim navijačima i očekujemo da ostvari rutinsku pobedu na ''Oriol parku''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!