''BOGINJA PROVINCIJE'' SE UZDA U SJAJNU FORMU, A MARSELJ U TRADICIJU: Sudbina zanimljivog polufinala Lige Evrope biće rešena večeras u Bergamu

V.M.

09. 05. 2024. u 07:45

U revanš utakmici polufinala Lige Evrope, Atalanta će na ''Gevis stadionu'' ugostiti Marselj (21.00).

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ СЕ УЗДА У СЈАЈНУ ФОРМУ, А МАРСЕЉ У ТРАДИЦИЈУ: Судбина занимљивог полуфинала Лиге Европе биће решена вечерас у Бергаму

Foto Profimedia

Pre sedam dana, meč na ''Velodromu'' je krenuo veoma zanimljivo. Atalanta je povela preko Skamake u 11. minutu, da bi sredinom prvog dela igra Mbemba poravnao rezultat. Delovalo je da ćemo gledati goleadu, međutim, do kraja nije viđen nijedan pogodak, veću inicijativu je imao Marselj, ali nije uspeo da je pretvori u prednost, tako da su timovi izjednačeni pred današnji susret na ''Gevis stadionu''.

Gosti imaju izuzetno turbulentnu godinu, igraju ispod očekivanja u domaćem prvenstvu, promenili su čak tri trenera, ali imaju priliku za spas sezone u Ligi Evrope.

Pošto nisu briljirali u grupnoj fazi, nokaut fazu su započeli od šesnaestine finala, ali to nije stvorilo problem i redom su bili bolji od Šahtjora, Viljareala i Benfike.

Najteže im je bilo protiv Benfike, jer su jurili zaostatak iz prvog meča, ali magija ''Velodroma'' je bila u punom sjaju i na kraju su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca izborili plasman u polufinale.

Iako je po kladionicama blagi autsajder, samopouzdanje Marselju daje to što je tradicija na njegovoj strani. Naime, u svojoj istoriji igrao je tri puta u polufinalima Lige Evrope i sva tri puta je prolazio dalje, mada nijednom nije osvajao takmičenje.

Sa druge strane, Atalanta u fantastičnom ritmu dočekuje susret, a posebno samopouzdanje daje joj to što je četvrtfinalu napravila ogromno iznenađenje izbacivši Liverpul. 

Ne samo da je ''boginja provincije'' savladala ''redse'', već ih je u prvom meču ''samlela'' na Enfildu slavivši sa 3:0, što joj je osiguralo prolaz i pored poraza pred svojim navijačima (0:1).

Takođe, nakon tog dvomeča, Atalanta je vezala tri pobede u domaćim takmičenjima, tako da je Đan Pjero Gasperini idealno natempirao formu svoje ekipe za završnicu sezone.

Poslednji meč odigrala je proteklog petka i posle preokreta je savladala Salernitanu sa 2:1, a što je još bitnije tim trijumfom je zauzela peto mesto na tabeli koje direktno vodi u Ligu šampiona iduće godine. 

Ključni meč biće im onaj za vikend u kojem ukrštaju koplja sa šestoplasiranom Romom sa kojom su izjednačeni po broju osvojenih bodova, mada vredi napomenuti da je ''boginja'' odigrala meč manje od ''vučice''.

Pored toga, očekuje ih i finale Kupa Italije koje je na programu 15. maja i u njemu će se sastati sa Juventusom.

Što se tiče izostanaka, Marselj je bez Ruiza, Ronžea, i Nadira, dok će kod Atalante meč propustiti Kolašinac, Holm i Toloi.

Očekujemo nov ujednačen meč između ovih rivala, verujemo da će ovaj meč otići u produžetke i tipujemo ''iks'' na ''Gevis stadionu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)