LUTON BODOVE SPASA TRAŽI NA ''MOLINJUU'': Forma ''vukova'' mu govori da može doći do njih

V.M.

27. 04. 2024. u 10:20

U 35. kolu Premijer lige Lutonće juriti zlata vredne bodove u borbi za opstanaka kada bude gostovao Vulverhemptonu od 16 časova.

ЛУТОН БОДОВЕ СПАСА ТРАЖИ НА МОЛИЊУУ: Форма вукова му говори да може доћи до њих

FOTO: Tanjug/AP

Bez pobede u poslednjih šest premijerligaških  utakmica (dva osvojena boda), sezona Vulvsa je u opasnosti da se završi na negativan način, iako je veći deo bila veoma pozitivna. 

Taj mizerni niz forme je produžen kada je bivša ekipa Gerija O'Nila, Bornmut, slavila sa 1:0 na ''Molinjuu'' sredinom nedelje, nakon čega je šef struke Vulvsa izjavio da je njegova ekipa odigrala najgori meč u sezoni, tako da će sada odgovornost biti na mladom terenu da prodrma ekipu pred dolazak Lutona.

Ono što posebno brine je što su doživeli tri vezana poraza kod kuće, što je najduži negativni niz u poslednje dve godine, a usput treba napomenuti da su dali samo jedan gol na tim mečevima.

Sve to će pokušati da iskoriste ''šeširdžije'' za koji su svi mislili da će odavno ispasti iz lige, ali izabranici Roba Edvardsa su mnoge iznenadili svojim ofanzivnim, lepršavim stilom igre i postali su čije su utakmice među najzanimljivijim u Premijer ligi.

Ni njihova forma nije zavidna, doživeli su četiri poraza na poslednjih pet utakmica, ali pored toga su uspeli da savladaju Bornmut sa 2:1, a kada je savez oduzeo četiri boda Notingemu, otvorio je vrata borbe za opstanak Lutonu.

On sada ima samo jedan poen manje od Notingema, a kako je ispred njih Everton koji ima osam bodova više od današnjeg gosta, realno je reći da će se ova dva tima biti ta koja će se boriti za opstanak do samog kraja.

Ono što muči ''šeširdžije'' tokom čitave sezone su igre na gostovanjima, na 17 utakmica na strani nijednom nisu uspeli da sačuvaju mrežu, a uz to su osvojili samo deset bodova i jedino je prežaljeni Šefild u celoj ligi sakupio manje.

Što se tiče međusobnih duela, u skorijoj prošlosti su odigrali samo onaj iz prvog dela sezone i tada je bilo 1:1 na ''Kenilvurt roudu'', a vredi napomenuti da su ''vukovi'' imali igrača manje čitavo drugo poluvremem na tom meču.

Ako pogledamo izostanke, od bitnijih igrača domaćini će biti bez Pedra Neta, Lemine i Dosona, dok će kod gostiju utakmicu propusiti Adebajo, Lokjer i Kabore.

Očekujemo zanimljiv meč što je redovna pojava kada igra Luton i uglavnom su goleade zagarantovane, a mi smo se odlučili za nešto hrabriji tip i verujemo u podelu bodova na ''Molinjuu''. Gosti bi sigurno bili zadovoljni poenom, a domaćin bi njime prekinuo negativan niz od tri vezana poraza kod kuće.

NAŠ TIP: X (kvota 3,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)