UVERTIRA ZA FINALE KUPA: Vojvodina se obrukala na startu sezone, drugi "crveno-beli derbi" rešio je Bukari

O. M.

28. 04. 2024. u 10:57 >> 11:01

FUDBALERI Crvene zvezde u 32. kolu Superlige Srbije gostuju ekipi Vojvodine na stadionu „Karađorđe”.

УВЕРТИРА ЗА ФИНАЛЕ КУПА:  Војводина се обрукала на старту сезоне, други црвено-бели дерби решио је Букари

FOTO: FK Crvena zvezda

Biće ovo svojevrska uvertira za skoro finale Kupa Srbije u kome će se, na novoizgrađenom stadionu u Loznici sastati isti rivali.

Izabranici Vladana Milojevića imaju šansu da naprave dodatni korak ka tituli i u dobrom raspoloženju idu u Novi Sad pošto su u prethodna dva meča savladali najvećeg rivala, ekipu Partizana. Crveno-beli su u Superligi trijumfovali sa 3:2, da bi tri dana kasnije slavili i u polufinalu Kupa Srbije rezultatom 2:0.

S druge strane, Vojvodina se bori za mesto u Evropi. "Lale" su trenutno šeste sa tri boda zaoststka za četvrtoplasiranim kragujevačkim Radničkim koga su eliminisali u polufinalu Kupa, posle velike borbr golom u završnici utakmice. Ispred "stare dame" trenutno je i Čukarički sa bodom prednosti, ali "brđani" su već odigrali utakmicu 32. kola u kojoj su sa ubedljivih 4:1 savladali Mladost.

Vojvodina je u prethodnom kolu izgubila derbi sa TSC-om iz Bačke Topole. Bilo je 3:2 za domaćina koji je već posle pet minuta imao dva gola prednosti. Ni rani gol za smanjenje zaostatka (13. minut), ni izjednačenje nakon časa igre, nisu bili dovoljni "lalama" da izvuku nešto iz derbija severne srpske pokrajine, jer je TSC u 74. minutu preko Pantovića stigao do tri boda s kojima se učvrstio na trećoj poziciji.

Izabranici Vladana Milojevića ne znaju za poraz u prolećnom delu sezone. Sve pobede i samo jedan nerešen ishod su Zvezdu doveli do deset bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca i sa 80 osvojenih bodova nadomak je sedme titule u nizu. Crveno-beli su u prvom kolu plej-ofa savladali večitog rivala nakon preokreta sa 3:2, a samo četiri dana kasnije su bili bolji od crno-belih i u Kupu, kada je čovek odluke bio Piter Olajinka. 

Vojvodina i Crvena zvezda sastali su se 211 puta u bogatoj istoriji međusobnih susreta dva od tri najtrofejnija srpska kluba. Beogradski "crveno-beli" su znatno uspešniji sa 122 pobede, novosadski su upisali 40 trijumfa, dok je ovaj derbi u 49 navrata ostao neodlučen.

Ove sezone sastali su se dva puta. Prvi duel bio je na samom otvaranju sezone kada je Vojvodina u nastojanju da se što bolje pripremi za evropske kvalifikacije, izvela kombinovani sastav što se ispostavilo kobnom odlukom jer je šampion Srbije slavio sa ubedljivih 5:0 na stadionu "Rajko Mitić". U uzvratnm susretu u Novom Sadu bilo je daleko neizvesnije kada je pobedu Zvezdi doneo Osman Bukari sa dva gola. Doveo je svoj tim u vođstvo u trećem minutu da bi posle izjednačenja u 13. minutu konačan rezultat postavio u 27.

Bio je to poslednji poraz Vojvodine na svom "Karađorđu" posle koga je usledila serija od sedam utakmica, tri remija i četiri pobede. Poslednji put na svom terenu igrali su protiv TSC-a koga su savladali sa 3:2 pre nego što su im se Topolčani osvetili sitom merom u prvom kolu plej-ofa na svojoj "TSC areni".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)