BAŠ OZBILJNA SITUACIJA! Evo šta će biti na ATP listi nakon što je Novak Đoković rano izgubio u Rimu

Novosti online

12. 05. 2024. u 17:46

Novak Đoković će zabeležiti gubitak bodova zbog šokantnog ispadanja sa rimskog mastersa, ali će još neko vreme ostati prvi na ATP listi. Mada... koliko dugo - više ne zavisi samo od njega.

БАШ ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА! Ево шта ће бити на АТП листи након што је Новак Ђоковић рано изгубио у Риму

Screenshot / TennisTV

Naime, senzacionalni poraz od Tabila Noleta će koštati gubitka 130 ATP bodova, zbog čega će od ponedeljka, 13. maja, imati 9.860.

To je i dalje dovoljno da bude ispred Janika Sinera (8.770) i Karlosa Alkaraza (7.300) koji su pomenuti turnir preskočili zbog povreda, ali - vrlo brzo bi Novak mogao da ostane bez čelne pozicije.

Naime, kao šampion Rolan Garosa, Srbin brani maksimalnih 2.000 bodova na predstojećem grend slemu, a na njega će stići sa pomenutih 1.090 bodova vođstva u odnosu na Italijana.

Čak i da odbrani titulu u Parizu, Nole bi mogao da izgubi prvu poziciju, jer je prošle sezone Italijan senzacionalno ispao već u drugom kolu, pa brani samo 45 bodova. 

Uđe li Siner u finale, to će mu samo po sebi doneti 1.300 bodova po "distribuciji ATP poena za 2024. godinu", a time će za 1.255 uvećati dosadašnji bodovni saldo.

A time će, ujedno, sigurno preskočiti Noleta, jer čak i da je Đoković drugi finalista, čak i da Srbin opet pobedi u finalu, ostaće na istom broju bodova, dok će Siner sa pomenutim uvećanjem od 1.255 bodova nadmašiti zaostatak koji trenutno ima (1.090).

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đoković, pratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

(UŽIVO) PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za