DRAMA SE NASTAVLJA: Tri ekipe se bore za dva mesta koja vode u Premijer ligu, Lidsu potrebna pobeda da se održi na jednom od njih

V.M.

26. 04. 2024. u 08:00

PRVU utakmicu 45. kola engleskog Čempionšipa odigraće KPR i Lids koji se sastaju na ''Loftus roudu'' od 21.00.

ДРАМА СЕ НАСТАВЉА: Три екипе се боре за два места која воде у Премијер лигу, Лидсу потребна победа да се одржи на једном од њих

Foto Profimedia

Bitka za plasman u Premijer ligu dugo nije bila ovako zanimljiva, a usred nje se nalazi Lids koji pretposlednje kolo dočekuje kao drugoplasirani na tabeli. Sakupili su 90 bodova do sad, što je četiri manje od lidera Lestera i jedan više od Ipsviča koji je treći na tabeli, mada vredi napomenuti da je odigrao meč manje od ''paunova''.

Iz priloženog se vidi da će se borba voditi do poslednjeg kola i sigurno je da nas očekuje sjajna završnica Čempionšipa.

Što se tiče Lidsa, on je nakon serije slabih rezultata i tri vezana meča bez pobede konačno slavio proteklog ponedeljka protiv Midlzbroa. Viđena je sjajna utakmica na ''Riversajdu'', puna golova i uzbuđenja, a na kraju je Samervil sa dva gola i asistencijom predvodio svoju ekipu do zlata vredne pobede rezultatom 4:3.

Sada gosti imaju odličnu priliku da dodatno izvrše pritisak na Ipsvič, ali to neće biti lak zadatak jer tradiconalno ne prolaze dobro na ''Loftus roudu'' na kojem su doživeli tri uzastopna poraza.

Međutim, ni na jednom od tih mečeva ih nije vodio Danijel Farke čiji timovi istorijski dobro igraju protiv KPR-a, nemački stručnjak se sedam puta sukobljavao sa ekipom iz prestonice i njegove čete su slavile pet puta, tako da će biti zanimljivo videti koja će tradicija večeras prevagnuti.

Što se tiče KPR-a, on je u prošlom kolu napravio veliki korak ka opstanku savladavši Preston sa 1:0 pogotkom Dajksa u 20. minutu. Tim trijumfom izdigao se na 18. mesto na tabeli, a što je još bitnije sada ima velikih plus četiri u odnosu na Birmingem koji je prvi tim ispod crte.

Ono što je zanimljivo u vezi sa ''policajcima'' je to da kada postignu gol na meču, oni osvajaju bodove. Od poslednjih pet utakmica na tri su dali gol i na njima su ostvarili dve pobede uz remi, dok su na dva meča na kojima nisu pronašli put do mreže doživeli poraze.

Ako pogledamo izostanke, videćemo da oba tima imaju određene probleme sa njima.

Kod domaćina meč će propustiti Frej, Koli i Ričards, dok će gosti u prestonici biti bez Gjabija i Strujka.

U prvom delu sezone Lids je savladao KPR sa 1:0, a mi verujemo da će i večeras uspeti to da učini i da će tako napraviti veliki korak ka Premijer ligi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)