A SAD – PRAVAC FRUŠKA: Spremna izletišta za prvomajske posetioce (FOTO)

J. S.

30. 04. 2024. u 18:53

UOBIČAJENO je da tokom prvomajskih praznika na desetine hiljada izletnika iz Vojvodine ali i drugih delova Srbije pohrle na Frušku goru.

А САД – ПРАВАЦ ФРУШКА: Спремна излетишта за првомајске посетиоце (ФОТО)

Foto Grad Novi Sad

 Da je sve spremno za njihov doček , uverio se i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je danas u Sremskoj Kamenici prisustvovao  radnom sastanku predstavnika JP "Nacionalni park Fruška gora", policije, službe hitne pomoći i vatrogasne brigade.

  Sa  direktorom Cvetkovićem razgovarao je o preduzetim merama i aktivnostima vezanim za prvomajski uranak na Fruškoj gori .Takođe,sa zamenikom načelnika PU Novi Sad Miodragom Soviljem, direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Živanovićem, kao i sa zamenikom načelnika Uprave za vanredne situacije Radisavljevićem, gradonačelnik je saznao pojedinosti o bezbednosnom aspektu izletnika tokom ovog praznika.

- Kako su me izvestili, svi uslovi za sigurnost posetilaca, nesmetano odvijanje saobraćaja i nadzor nad poštovanjem pravila ponašanja u prirodi su obezbeđeni, a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena - rekao je gradonačelnik i dodao da je veoma bitno da se tokom izleta u prirodi, svi ponašaju odgovorno.

Direktor Živko Cvetković apelovao je na sve izletnike da se pridržavaju reda, da se savesno i odgovorno ponašaju, da vode računa o svojim aktivnostima, posebno u pogledu paljenja vatre u prirodi, da dobro pogledaju šta ostavljaju za sobom, kako ne bi bila ugroženi okolina ili bezbednost. To se svakako odnosi i na ostavljanje smeća.

 - U cilju zajedničke brige o zaštiti životne sredine, molimo sve posetioce da pomognu u čišćenju po završetku uranka -  rekao je Cvetković i otkrio da će oko 60 zaposlenih JP "NP Fruška gora" biti na terenu, uz punktove Hitne pomoći, Policije i Vatrogasne brigade na više lokacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)