ADRESA ZA NOVE IDEJE: Budući Inovaciono-tehnološki centar u Vranju radiće uz podršku NTP u Nišu

J. S.

28. 03. 2024. u 09:20

BUDUĆI Inovaciono-tehnološki startap centar u gradu pod Pržarom - za čije osnivanje su nedavno "zeleno svetlo" dali i odbornici lokalne Skupštine - radiće uz podršku NTP u Nišu, a Bojan Kostić, član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije, naglašava da će mladi Vranjanci biti u prilici da svoje ideje plasiraju na tržište uz mentorstvo zaposlenih u Centru.

АДРЕСА ЗА НОВЕ ИДЕЈЕ: Будући Иновационо-технолошки центар у Врању радиће уз подршку НТП у Нишу

Foto:J.S.

- Sve je još u fazi organizacije posla. Grad je obezbedio prostor i kadrove za poslove u Centru, a prve dve godine rad će finansirati Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja. I, zainteresovani će, pored prostora, obuke i mentorstva, moći da računaju i na finansijsku podršku - kaže Kostić, ističući i strategiju lakalne samouprave da okupi i brojne naučnike iz Vranja, koji sada rade širom sveta, da ovde prenesu sopstvena iskustva nekim novim generacijama.

Kako je najavljeno, sve se radi u saradnji sa ovdašnjim visokoobrazovnim ustanovama - Pedagoškim fakultetom i Visokom školom strukovnih studija - a prednost će, svakako, imati IT sektor, jer to diktira tržište. Razmatraće se, međutim, i sve druge ideje, tim pre što je Vranje odavno prepoznato kao značajan centar drvnoprerađivačke i obućarske industrije.

Foto D. Ristić

 

U međuvremenu, Vranje je od resornog ministarstva za realizaciju ovog projekta već dobilo četiri miliona dinara, jer je otvaranje inovativnih tehnoloških centara deo šire, državne strategije pozicioniranja u eri digitalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!