TENIS ZAVIJEN U CRNO! Preminuo čovek koji je promenio istoriju "belog sporta"

Novosti online

24. 04. 2024. u 09:54

Brajan Tobin, nekadašnji predsednik Međunarodne teniske federacije i Tenis Australije, preminuo je u ponedeljak u 93. godini, saopštio je ITF!

ТЕНИС ЗАВИЈЕН У ЦРНО! Преминуо човек који је променио историју белог спорта

Tanjug/AP

Legendarni funkcioner godinama je važio za jednu od najvažnijih osoba u "belom sportu" i njegov doprinos razvoju tenisa je nemerljiv.

- Brajana ću uvek pamtiti kao predsednika koji je uspeo da preseli Australijan open iz Kujonga u Melburn park 1988. i postavio scenu za mene i predsednike koji su usledili, da povećamo Open kako bismo postali ravnopravan partner našim kolegama grend slem turnirima - izjavio je bivši predsednik Tenis Australija Džef Polard.

Tobin je svojevremeno bio teniser i nastupao je 1950-ih i 1960-ih godina prošlog veka, dok je kao administrator uradio mnogo više za beli sport. Pogotovo kada je u pitanju Australija.

Postao je prvi predsednik ITF-a sa punim radnim vremenom 1991. godine i vodio je upravljačko telo u novu eru koja je usledila nakon uspostavljanja ATP i VTA turneja i ponovnog uvođenja tenisa na Olimpijske igre 1988. godine.

Najzaslužniji je što se Australijan open preselio sa travnatih terena Kujonga u sadašnji Melburn park, te je nadgledao izgradnju Rod Lejver arene na kojoj se danas igra pomenuti grend slem. Pre 21 godinu primljen je u Kuću slavnih.

Bonus video: Početak velike tuče navijača pred 173. večiti derbi i brza reakcija policije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)