TRENER MINESOTE OTKRIO KAKO JE JOKIĆ ZAUSTAVLJEN: Svi detalji taktike koja je ponizila Denver (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2024. u 10:03

MINESOTA Timbervulvsi savladali su Nikolu Jokića i Denver nagetse, a posebno poniženje za tim iz Kolorada bila je druga utakmica. Trener kluba iz Mineapolisa otkrio je kako je zaustavio aktuelnog šampiona.

ТРЕНЕР МИНЕСОТЕ ОТКРИО КАКО ЈЕ ЈОКИЋ ЗАУСТАВЉЕН: Сви детаљи тактике која је понизила Денвер (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Iks/@BallySportsNOR

Majka Nori, pomoćni trener Minesote i asistent Krisa Finča, do detalja je otkrio taktiku.

Čovek koji je nekada bio pomoćnik Majkla Melouna u Denveru ispričao je sve o tome. Otkrio je kako je njegova ekipa zaustavila aktuelne šampione.

Stao je pred kamere i na beloj tabli ispisao tri imena - Nikola Jokić, Džamal Mari, Majkl Porter Džunior.

Počeo je sa Srbinom.

- Pričaćemo o prilagođavanju za seriju sa Denverom. Broj jedan je Jokić. On je MVP i glavni je za napad Nagetsa. Imaš dva izbora, da li ćeš da izabereš da on bude skorer i da poentira ili da bude dodavač. Ako treba da poentira, onda izabereš da mu daš da radi ono što on u stvari ne voli da radi, a to je da šutira mnogo. Ako to odlučite, onda ne smete nikako da ga faulirate i da mu date da izvede 12 do 14 slobodnih bacanja i da i tako bude efikasan, počeo je Nori i dodao:

- Druga opcija je da bude dodavač. U tom slučaju morate da ga udvajate svaki put kada dobije loptu i da terate druge da vas pobede. Znate da MVP Jokić može da vas pobedi. Mogu li ostali to da urade i da pogađaju? Ne smete da mu dozvolite da šutira one šuteve koje želi.

Govorio je potom o kanadskom plejmejkeru.

- Sa Marijem morate da ga udvajate ili da radite 'blic' napade, kada ide iz pika, da ga pritiskate stalno, da ga forsirate da odloži loptu saigraču kako ne bi pogađao šuteve koje zna da pogađa, posebno u četvrtoj četvrtini.

Na kraju je govorio o Majklu Porteru Džunioru.

- Kod Portera morate da pazite da ne dolazi do lakih poena u tranziciji. On je igrač koji neće imati loptu u rukama. Ona je kod Nikole ili Džamala. Zato morate da mu prilazite rano, da pazite da ne može da dođe na uručenje sa Jokićem i da šutira svoje šuteve. U momentima kada Jokić i Mari igraju svoju igru dva na dva, tada osoba koja brani Majkla gleda da pomogne na nekome od njih dvojice. E, baš tada, defanzivac koji je na Porteru ne sme da ide na polaganje, već da pusti ostale da paze na njih dvojicu ili da pomaže neko drugi. Porter ne sme da ostane sam i da ima uticaj svojim šutom, što zna - zaključio je Nori.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije