BURG PLAŠI EVROLIGU: Klub iz francuske provincije može da poremeti planove

V. P.

28. 03. 2024. u 18:25

MONAKO je ulaskom u plej-of ostavio timovima iz Evrokupa samo jednu ulaznicu za narednu sezonu. Na osnovu onoga što smo videli od polufinalista, Evroliga bi mogla da dobije neočekivanog i ne posebno željenog kandidata.

БУРГ ПЛАШИ ЕВРОЛИГУ: Клуб из француске провинције може да поремети планове

Foto Evroliga

Francuski Burg je ubedljivo savladao Bešiktaš u prvom meču polufinalne plej-of serije i nametnuo se kao ozbiljan kandidat za titulu. U drugom polufinalu Pariz je poveo protiv Londona u seriji na dve pobede, kao jedan od dugo priželjkivanih učesnika elitnog društva sa aspekta atraktivnog tržišta francuske prestonice. Odavno je poznato da Evroliga "navija" za Pariz i London, ali biće interesantno ako im planove poremeti klub iz gradića sa 40.000 stanovnika i dvoranom kapaciteta 3.520 mesta. 

Menadžment Evrolige svakako ne bi bio oduševljen, o čemu govori i izjava direktora Paulijusa Motiejunasa da je nekim klubovima bolje u nižem rangu, kao recimo Gran Kanariji koja je prošle sezone kao šampion Evrokupa odustala od učešća u elitnom takmičenju. 

Burg ima četvrti najveći budžet u Francuskoj, za plate igrača izdvaja samo 630.000 evra manje nego Pariz, ali ne ispunjava glavne kriterijume Evrolige. Ekonomski uticaj na takmičenje, adekvatna dvorana (Monako i Barselona takođe nisu po standardima), tradicija u evropskim takmičenjima...

Ukoliko tim koji predvodi trener Frederik Fatu osvoji Evrokup i kvalifikuje se za specijalnu pozivnicu, čelnici Evrolige biće na mukama i, vrlo moguće, izvući iz rukava neke argumente zbog kojih klub iz francuske provincije nije dobro došao u odabrano društvo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)