BOKS SPEKTAKL: Srbija ima sedam finalista Evropskog prvenstva!

Novosti online

27. 04. 2024. u 17:17

Srpski boks živi novu mladost! Rad, posvećenost, motivisanost i neodstupanje od cilja do poslednjeg gonga, nova su pravila kojima se vode glavni akteri plemenite veštine u Srbiji. Evropsko prvenstvo za seniorke i seniore 2024. u Beogradu pokazalo je novo doba, novu renesansu srpskog boka koja vodi ka najvišim i istorijskim rezultatima kada je ovaj olimpijski sport u pitanju pod našim nebeskim svodom.

БОКС СПЕКТАКЛ: Србија има седам финалиста Европског првенства!

FOTO: Bokserski savez Srbije

Dokaz je 20 medalja, od toga 13 bronzi (sedam u konkurenciji žena i šest u konkurecniji muškaraca), kao i sedam plasmana u finale, u kojima će se četiri bokserke i tri momka koji brane grb Srbije boriti za zlato.

Pod svodovima hale „Aleksandar Nikolić“ koja je od samog njenog postojanja imala prefiks legedarna, jer su se u njoj rađale sportske legedne i pisala istorija raznih sportova, ovog njenog 51. rođendana ugostila je krem evropskog boksa i srpski boks učinila besmrtnim. Hala koja je te daleke 1973. sedam dana nakon otvaranja ugostila najbolje boksere Evrope, sada je učinila isto, ali po prvi put u istoriji boksa imali smo zajedničko prvenstvo, bokserke i boksere.

U proteklih devet dana kroz ringove u Beogradu protutnjalo je 337 bokserki i boksera iz 34 zemlje sveta. Na delu smo videli brojne aktuelne šampione sveta, olimpijske šampione, nosioce normi za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, stare i nove asove plemenite veštine i ono što nas je najviše oduševilo hrabrost, žar i borba do poslednjeg atoma snage srpske mladosti, srpske boks armade koja nas je je pradstavljala na ovom šampionatu. Uz fantastične rezultate i uspehe koji su se nizali iz dana u dan i ostavljali u neverici sve, ono što je dodatno ostavljalo sladak ukus su borbe koje su obilovale kvalitetnim boksom, pobedničkim nabojem i spremnošću aktera u ringu. Pokazalu su da im je stalo, a to je ono bez čega nema odličja oko vrata kojima svi teže.

U godini kada se slavi 290 godina od osnivanja prve boks škole u svetu, dobili smo potvrdu da je ovaj sport i dalje postojan i dostojan toga da je oličenje junaštva i hrabrosti i discipline koja život znači. Dokaz su i frenetični navijači koji su uživali u borbama i svaku razmenu udaraca nagrađivali aplauzima i velikom podrškom.

Ušlo se u finiš 45. po redu muškog Prvenstva Evrope za seniore i 14. za žene. Boks sektakl u hali „Aleksandar Nikolić“, šampionat „Starog kontinenta“ i stranice istorije koje su ispisane u proteklih nedelju dana zauvek će izmeniti sliku plemenite veštine. Pored zajedničkog prvenstva revolucionarni novitet je i novoformirani novčani fond i odluka IBA da stane uz EUBC šampionat, nešto što će doneti bolju budućnost za rast, razvoj i održivost ovog sporta za čije protagoniste važi da imaju srce i donose svoje odluke iz pravih razloga.

Ženska finala Evropskog prvenstva za seniorke i seniore 2024. u boksu u prestonici Srbije zakazana su za subotu 27. aprila (žene) i nedelju 28. aprila (muškarci), oba dana sa početkom od 17:00 časova. Za zlatne medalje Srbiji boriće se četiri bokserke:  Sara Ćirković, Kristina Nađ Varga, Natalija Šadrina i Kristina Kuluhova i tri boksera: Jovan Nikolić, Rastko Simić i Dušan Veletić.

Mečevi finala će kao i što je bio slučaj i sa svim borbama ovog šampionata biti prenošeni uživo na TV Arena fight, ali i širom Evrope od strane mnogih evropskih TV stanica koje su otkupile ili rezervisale prenose.

Bonus video: Defile ruskih boksera uz ovacije beogradske publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja